Oude-Tonge - Voetbalclub DBGC uit Oude-Tonge heeft één punt overgehouden aan de topper tegen MZC'11 in Zierikzee. In een gelijkwaardige wedstrijd werd er niet gescoord en eindigde het duel tussen twee ploegen uit de bovenste regionen van 2E in 0-0. Lees hieronder het hele wedstrijdverslag.

Vervolg

Vanuit een compacte organisatie hield DBGC vanaf minuut 1 de ruimtes beperkt. Thuisploeg MZC'11 nam het initiatief, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Halverwege de 1e helft wist DBGC met enkele uitbraken voor dreiging te zorgen. Zo verdween een afstandsschot van Sonny Noordermeer naast het doel. Na een steekpass van Tim Mackloet werd een goal van Jeroen Sep afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Behoudens een schot van ruim 20 meter werd MZC'11 niet gevaarlijk, waardoor beide ploegen doelpuntloos de kleedkamer opzochten. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. MZC'11 had het initiatief, maar DBGC hield de organisatie goed op orde waardoor er weinig ruimte werd weggeven. Rond het uur kreeg DBGC een grote kans uit een hoekschop, maar Bas Mackloet kon de bal net niet binnen lopen. Tien minuten later kopte Thijs Tromp, die zijn 200e wedstrijd voor DBGC speelde, uit een hoekschop hard op doel. Via een verdediger op de doellijn spatte de bal op de lat uiteen. In de slotfase kreeg MZC'11 een grote kans, maar de lopende middenvelder kon zijn kopbal weinig kracht meegeven, waardoor keeper Nieuwland eenvoudig kon redden. In de extra tijd verdween een vrije trap van Jeroen Sep rakelings naast het doel van de thuisploeg, waarna de scheidsrechter voor het einde floot. Het was geen mooie wedstrijd, maar wel een boeiende topper waarin MZC'11 het meest de bal had, maar DBGC de gevaarlijkste momenten voor de goal kon noteren. Een gelijkspel is dan ook een terechte afspiegeling. Door dit punt blijft DBGC in het spoor van koploper VVGZ en neemt het met twee punten achterstand voorlopig bezit van de tweede plaats Aanstaande zaterdag krijgt DBGC nummer 12 FC Axel op bezoek op Sportpark de Koepel. Hopelijk een duel waarin de doelpunten weer op het scorebord terecht komen. Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Bas Mackloet, Tijme van der Veeken, Mitchell Heemes, Robert Koster ('84 Jacco de Gast), Sonny Noordermeer ('60 Sjoerd van de Zaan) Tim Mackloet, Mels de Blok ('76 Robbert Huizer) , Jeroen Sep, Thijs Tromp.