Middelharnis - "Een duivenmiddag organiseren zoals eerst was gepland lukte nog niet vanwege de coronamaatregelen, maar toch hebben we nog een leuke huldiging kunnen houden met alléén de dames in het Melkhuusje in Middelharnis", aldus het comité van de Ladies League. "Op zaterdagmiddag 29 januari om 14.00 uur was het dan zover...." Lees hieronder een verslag en de uitslagen.

Vervolg verslag

Van Oudenhoorn tot Ooltgensplaat, waren er 20 aanwezige dames en meisjes die hun gewonnen prijzen in ontvangst kwamen nemen. Het comité van de Ladies League had er alles aan gedaan om het toch nog zo leuk mogelijk te maken. Allereerst was er de bonnenverkoop die online werd georganiseerd met weer een mooie opbrengst voor de prijzenpot van de Ladies League.

Dit jaar hebben wij ook voor het eerst een online verloting georganiseerd, met vele prijzen, wat we zeker een groot succes konden noemen! Als hoofdprijs was er een dinerbon geschonken door de manager van Team RCN Toppershoedje uit Ouddorp. Op dit mooie en gezellige park hebben ze namelijk ook een Brasserie, “De Strandweg, en de winnaar kan daar met 2 personen heerlijk gaan eten. Iedereen kon opgeven hoeveel loten ze wilden en als ze via een Tikkie hadden betaald kreeg men de nummers toegewezen. Zodoende kon op deze zaterdagmiddag ook live de nummers worden getrokken door de aanwezigen. Ook deze opbrengst gaat mee in onze geldpot, want hiervan kunnen we weer leuke prijzen kopen voor het komende seizoen.

Terug naar de opening, eerst werden de aanwezigen van harte welkom geheten en na het welkomstwoord volgde eerst de prijsuitreiking van de gewonnen prijzen per vlucht. Ook de winnaressen van de TOPPERSHOEDJE GRAND PRIX kregen hun mooie prijzen uitgereikt.

Annie Legierse uit Oude-Tonge won de Grand Prix met de oude duiven en Lia en Silvana Grinwis uit Ouddorp wonnen de Grand Prix met de jonge duiven.

In oktober hebben deze dames hun bon voor een gratis overnachting op het park in ontvangst mogen nemen van de manager Roland Hoogwerf, maar deze middag kregen ze ook nog een prachtige foto van hun 2 deelnemende duiven. Deze werd gemaakt door onze rekenaar Richard van den Bos. Na de prijsuitreiking hadden we even een pauze, waar we diverse keren rondgingen met warme hapjes en zo konden we toch ook even gezellig met elkaar kletsen. Na de pauze was er de kampioenenhuldiging.

Kampioenschappen Oude duiven:

  • Annemiek Tiggelman uit Middelharnis: 1e onaangewezen en 3e aangewezen
  • Lia & Silvana Grinwis uit Ouddorp: 2e onaangewezen
  • Marlien van den Bos uit Middelharnis: 3e onaangewezen en 2e aangewezen
  • Annie Legierse uit Oude-Tonge: 1e aangewezen
  • Duifkampioen: Annie Legierse met de NL20-7022771

Kampioenschappen Jonge duiven:

  • Lia & Silvana Grinwis uit Ouddorp: 1e onaangewezen, 1e aangewezen
  • Annemiek Tiggelman uit Middelharnis: 2e onaangewezen en 2e aangewezen
  • Petra van Alphen uit Dirksland: 3e onaangewezen
  • Purdey Wetterhahn uit Nieuwe-Tonge: 3e aangewezen
  • Duifkampioen: Lia & Silvana Grinwis met de NL21-7053624

Na de kampioenschappen vond de uitslag van de verloting plaats en rond de klok van kwart over 4 ging iedereen, na een gezellige middag, weer huiswaarts met voor alle aanwezigen een bosje tulpen van Munters uit Oude-Tonge.

"De organisatie wenst iedereen een goed vliegseizoen en tot onze duivenmiddag op 15 oktober 2022!"