[video] 21 februari 2022, Oude-Tonge - Het was een steenkoude dag in november toen DBGC voor het laatst in actie kwam in de competitie. Toen werd het 0-0 in Arnemuiden. Afgelopen zondag was ‘s-Heer Arendskerke de tegenstander op Sportpark de Koepel. "DBGC begon goed aan het duel en nam het initiatief tegen de verdedigend opererende bezoekers. Na een kleine tien minuten ontsnapte Mels de Blok..." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de beelden >>

Vervolg

DBGC begon goed aan het duel en nam het initiatief tegen de verdedigend opererende bezoekers. Na een kleine tien minuten ontsnapte Mels de Blok, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Uit een op het oog onschuldige tegenaanval kreeg DBGC de voorzet niet weg. Een attente aanvaller schoot de bal tegen de verhouding in achter keeper Nieuwland.

Zo moest DBGC gaan repareren. Geduldig bleef de ploeg van trainer Jordi Smit zoeken naar de spaarzame ruimte. Een schot van Jeroen Sep werd gepakt door de doelman. Thijs Tromp vond met zijn inzet het houtwerk en Jeroen Sep omspeelde de doelman, maar schoof net naast het doel. Na een lange aanval vlak voor rust eindigde een voorzet van Dimri Vogelaar op een voet van ‘s-Heer Arendskerke, waarna de bal over de doellijn verdween en DBGC met een verdiende gelijkmaker de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. DBGC had de bal en zocht naar kansen. Rond het uur speelde Thijs Tromp zich knap vrij op het middenveld. Hij speelde Tim Mackloet aan die niet twijfelde en uithaalde. Zijn licht van richting veranderde schot verdween over de doelman, waardoor DBGC verdiend de leiding nam. Alertheid was geboden. Uit een gevaarlijke tegenaanval na een corner leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen, maar de inzet verdween over het doel.

In de slotfase, waarin Sem van Eijkeren zijn competitiedebuut maakte, hield DBGC als collectief stand tegen het steeds opportunistischer spelende ‘s-Heer Arendskerke. De goed leidende arbiter van dienst floot voor het einde en DBGC kon direct na de Corona-break weer drie punten bijschrijven. Door deze zege stijgt DBGC naar een gedeelde eerste plaats met VVGZ en NSVV. Op een punt gevolgd door MZC’11 dat dit weekend wegens corona-besmettingen niet in actie kwam. Het belooft volgende week dan ook een interessante ontmoeting te worden wanneer DBGC op bezoek gaat bij MZC’11 in Zierikzee.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Bas Mackloet, Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Tim Mackloet, Thijs Tromp, Mitchell Heemes (’80 Robbin Troost) , Jeroen Sep, Mels de Blok (’88 Sem van Eijkeren)

Beelden: DBGC- 's-Heer Arendskerke