Oude-Tonge - Honk- en softbalvereniging The Islanders begint dit seizoen met twee damesteams aan de competitie. De afgelopen jaren was dat er één. Door een groot aantal nieuwe leden kan nu een team gevormd worden met vooral ervaren speelsters én een team dat een echt leerjaar ingaat. Zo kunnen de softbalsters allemaal op hun eigen niveau van de sport genieten en wordt het makkelijker voor nieuwe leden om aan te sluiten. Lees meer >>

Vervolg

De dames trainen nog wel allemaal samen, zodat er ook van elkaar geleerd kan worden. “Dames 2 is een leuk, jong team, met meiden die heel graag onze mooie sport onder de knie willen krijgen”, vertelt softbalster Sanne Waldekker. “ Zij krijgen nu de kans om op posities te spelen, waar ze voorheen niet terecht kwamen, omdat daar al een ervaren iemand stond. Juist door te doen leer je super veel, dus ik denk dat ze grote stappen gaan zetten dit jaar.”

Waldekker zal zelf vooral in dames 1 spelen. “Een gezellig, maar ook fanatiek team, met speelsters van alle leeftijden. We hebben de ambitie om volgend jaar een klasse hoger te gaan spelen, dus daar gaan we aan werken. En we gaan komend seizoen voor het eerst op de vrijdagavond spelen, dus ik verwacht ook wel wat meer sfeer rondom de wedstrijd.”

Perfect startmoment

Beide teams kunnen nog wel extra speelsters gebruiken. “Dit is eigenlijk het perfecte moment om in te stromen” , benadrukt Waldekker. “ We trainen nog in de zaal, waar je volop kan werken aan techniek. We hebben veel nieuwelingen, dus we beginnen ook weer met veel basisuitleg. En we moeten elkaar allemaal nog een beetje leren kennen. Je komt nu dus niet in je eentje in een groep terecht die al jaren samen is. In maart beginnen de oefenwedstrijden, dus dat is ook een mooi moment om te ervaren hoe het voelt om een wedstrijdje te spelen.”

Wat Sanne zelf zo leuk vindt aan softbal? “De veelzijdigheid van de sport. Slaan, gooien, vangen, fielden, honklopen. Allemaal hele andere onderdelen en iedereen blinkt wel ergens in uit. Ik hou ervan dat het is een echte teamsport is. Je doet het samen en draagt allemaal je steentje bij. Ik speel al heel lang, maar blijf er heel veel plezier in hebben!”

Dames 1&2 trainen op de woensdagavond. Tot en met 23 maart gebeurt dit in de zaal van de RGO Middelharnis van 19:30 tot 21 uur. Daarna vinden de trainingen gewoon weer plaats op het veld op sportpark de Koepel in Oude-Tonge. Aanmelden of vragen stellen kan via info@the-islanders.nl.