Goeree-Overflakkee - Glasaal RAVON komt op voor de bescherming van de bedreigde paling. Dit gebeurt onder andere door de glasaalmonitoring. "Vanaf ongeveer maart komen de jonge palingen, glasaal genoemd, (..) naar de kusten en vanaf hier trekken ze het zoete water op (..)". In het voorjaar staan zo’n 200 vrijwilligers aan de Nederlandse kustlijn om te monitoren hoeveel glasaaltjes er naar het Nederlandse zoete water willen zwemmen, ook op Goeree-Overflakkee. Doe je mee? Lees meer >>

Vervolg

Vanaf ongeveer maart komen de jonge palingen, glasaal genoemd, vanuit de paaigebieden in de Saragossa zee met zeestromingen naar de kusten. Vanaf hier trekken ze het zoete water op, waarbij ze veel barrières tegenkomen en het moeilijk voor ze is om opgroeigebieden te bereiken. In het voorjaar staan zo’n 200 vrijwilligers aan de Nederlandse kustlijn om te monitoren hoeveel glasaaltjes er naar het Nederlandse zoete water willen zwemmen.

Wat ga je doen?

Tussen maart en juni bevis je twee keer per week (op maandag en donderdag) samen met andere glasaalvrijwilligers een intrekpunt van glasaal. Hier wordt na zonsondergang gevist met een kruisnet. De glasaaltjes, driedoornige stekelbaarzen en andere vissen in het kruisnet worden geteld en ingevoerd.

Meedoen

Tijdens deze activiteiten leer je andere enthousiaste vrijwilligers kennen en duik je nog dieper in de materie. Meedoen? Via het aanmeldformulier links kan je je opgeven als vrijwilliger. Na je aanmelding zal onze vrijwilligerscoördinator contact met je opnemen. Die brengt je in contact met de provinciale coördinator.

Lees meer / Bron >> ravon.nl/Help-mee/Tellen/Vissen/Kruisnetmonitoring.