Goeree-Overflakkee - Vier Flakkeese topzwemmers hebben deelgenomen aan de Nederlands Kampioenschappen korte baan in Den Haag. Broer en zus Jorian en Elise Tanis, Leyla Oversluizen en Phaedra Meijer hadden zich geplaatst voor dit toernooi. Deze wedstrijden werden onder strenge corona regels georganiseerd door de KNZB. "Twee van deze zwemmers presteerden zo goed dat ze medailles mee naar huis konden nemen...." Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen.

Vervolg

Rugslag specialiste Elise zwom in de all-in finale van de 100 meter rugslag naar een bronzen medaille. Zij zwom een prachtige tijd van 59.99 seconden. Tevens won zij met haar team van zwemclub De Dolfijn een zilveren medaille op de estafette 4x100 meter wisselslag. Zij zwom in deze estafette de vlinderslag. (1.00.43). Op de overige afstanden waar Elise aan deelnam behaalde zij de A finale. Dit waren de 100 meter wisselslag, 6e in 1.02.42, 50 meter vlinderslag, 6e in 0.27.74, 50 meter rugslag 5e in 0.28.60 en 100 meter vlinderslag 7e in 1.01.71.

Leyla Oversluizen wist een bronzen medaille te winnen op de loodzware 200 meter vlinderslag. Zij kwam uit bij de jeugd. De in Dirksland woonachtige MAVO studente verbeterde haar persoonlijk record ruim tot 2.28.96. Leyla zwom ook nog naar andere mooie uitslagen. Op de 50 meter vlinder eindigde ze als 7e. Tevens werd ze 7e op 100 meter vlinder in 1.06.15. Een mooie 6e plaats behaalde ze nog op de 100 meter wisselslag (1.08.17).

Jorian Tanis zwemt bij de senioren meestal de langere afstanden. Ook deze NK had hij zich voor de 200, 400 en 800 meter vrije slag ingeschreven. Op de 800 meter zwom de Economie student met een mooi persoonlijk record van 8.33.40 naar een 8e plaats. Op de 200 en 400 wist Jorian de B-finale te behalen met prima tijden. In de B-finale van de 200 meter vrije slag verbeterde Jorian zijn persoonlijke record tot 1.53.67. Hiermee werd hij 7e in deze B-finale.

Phaedra Meijer had zich geplaatst op de 50 en 100 meter schoolslag, de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. De Ouddorpse haalde op zowel de 50 meter vrije slag als de 50 meter vlinderslag een niet onverdienstelijke 10e plaats in haar leeftijdscategorie senioren 1 en 2. Zij zwom op deze afstanden 27.51 en 29.47. Met een tijd van 34.74 werd zij ten slotte 11e op de 50 meter schoolslag.