24 november 2021, Oude-Tonge - De ziekenboeg begint ondertussen voor veel teams overvol te raken, zo ook bij de Batavieren. Zowel bij EFRC Eilanders als RFC Gouda waren er zondag nog afzeggingen maar de Rotterdamse Studenten konden gelukkig aanvullen. Een van hun teams kon niet spelen omdat hun tegenstander had afgezegd zodoende konden we gewoon met 14 spelers tegen hun 15 beginnen. Lees hieronder het hele verslag.

Verslag

Vanaf het begin was het duidelijk dat de gastheren met hun fitte driekwarters vermeden moesten worden en de Batavieren dus de bal in de voorwaartse gelederen zouden houden. Dat plan moest na een paar minuten al opgegeven worden en plan B in werking gesteld. Plan B? Ja, gewoon proberen je eerste tackle maken, druk zetten en ieders stinkende best doen. Bij tijd en wijle lukte dat en het leverde een paar situaties in de vijandelijke 22 meter op tussen hun tries door, maar een score zat er niet in. Tegen het einde van de 1e helft moest Dennis Both ook nog eens van het veld met wat er uit zag een nare schouderblessure.

De Studenten waren de lulligste niet, wisselden lekker door en gaven ons ook hun betere spelers zodat de strijd wat meer gelijk opging. Eilanders en Gouda gaven alles en hun spelers leefden zich lekker op elkaar uit, wat onder andere een geweldige try-saving tackle opleverde die door beide teams met groot gejuich werd beloond. Zo’n 5 minuten voor tijd wist een gastspeler eindelijk de goallijn te vinden en was de hatelijke nul van het scorebord. Niels converteerde en uiteindelijk was de uitslag 88-7 voor het team dat ongetwijfeld met Sparta gaat uitmaken wie er aan het eind van het seizoen promoveert naar de 3e Klasse.

Tekst E.F.R.C. Eilanders