24 november 2021, Oude-Tonge - Na de bekernederlaag tegen DHC heeft DBGC de draad weer opgepakt in de competitie. Op Sportpark de Koepel toonde DBGC haar veerkracht door met 3-2 van Walcheren te winnen. Lees hieronder het verslag en de opstelling.

Vervolg

DBGC begon goed aan het duel met Walcheren en nam direct het initiatief. Toch was de eerste kleine kans voor de bezoekers toen een corner voor de voeten viel van een middenvelder, maar deze bal verdween via keeper Nieuwland over het doel. Niet veel later ontsnapte Mels de Blok aan de aandacht van de defensie. Oog in oog met de doelman schoof hij de bal net naast. Na ruim twintig minuten spelen schoot aanvoerder Tim Mackloet uit een vrije trap rakelings over de goal. DBGC speelde in de eerste helft degelijk en gaf nauwelijks kansen weg, maar het duurde tot de 36e minuut voor de voorsprong op het scorebord kwam. Een dieptepass van Bas Mackloet bracht Thijs Tromp in een 1-op-1 duel met zijn directe tegenstander. Tromp passeerde eenvoudig en schoot de verdiende voorsprong tegen de touwen. Vlak voor rust kreeg Tim Mackloet op aangeven van Mitchell Heemes een kans op de 2-0, maar het ontbrak aan kracht in dit schot waardoor DBGC met een kleine voorsprong de rust in ging.

Na rust probeerde een energieker Walcheren meer naar voren te spelen om de gelijkmaker te forceren. Toch was de eerste kans voor DBGC. Na een mooie dribbel schoot Thijs Tromp van afstand. De doelman slaagde er maar net in om deze inzet tot corner te verwerken. Na een uur spelen brak Walcheren door aan de linkerkant. Uit een voorzet werd de mee opgekomen linksback vrij gespeeld en kwamen de bezoekers met een droge knal op 1-1. Het moment om de niet geheel okselfrisse topscorer Jeroen Sep in te brengen. Het duurde 5 minuten voor Sep zijn eerste kans kreeg na een loopactie in de diepte, maar hier wist de doelman zijn goal goed te verkleinen. Uit een voorzet van Sep kopte Tijme van der Veeken vervolgens net naast. In de 72e minuut was het wel raak. Van der Veeken speelde Sep in die handig weg draaide, de doelman passeerde en voor de 2-1 voorsprong zorgde. In de 77e minuut kreeg Walcheren uit een tegenaanval plotseling een strafschop toen Jacco de Gast in een sliding de bal op de hand kreeg. Ondanks dat keeper Nieuwland de bal raakte kwam Walcheren toch op 2-2. Zo moest DBGC zich weer herpakken om de overwinning binnen te slepen. Rond de 80e minuut verlengde Tromp de bal richting Tim Mackloet. Met een slimme steekpass bereikte hij Jeroen Sep die niet twijfelde en de 3-2 tegen de touwen schoot. Walcheren ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar DBGC hield stand en boekte zo een verdiende zege waar enige veerkracht voor nodig was.

Een degelijke eerste helft, gevolgd door een meer open tweede helft resulteert uiteindelijk in drie punten waardoor DBGC op de gedeelde 3e plaats op de ranglijst blijft staan. Volgende week gaan de mannen van trainer Jordi Smit op bezoek bij het altijd lastige Arnemuiden dat maar 3 punten minder heeft.

Opstelling DBGC:

Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Tijme v/d Veeken, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Bas Mackloet, Robert Koster, Thijs Tromp, Mitchell Heemes (’73 Josef Balaydin), Mels de Blok (’67 Jeroen Sep), Tim Mackloet.