Sommelsdijk - Damvereniging Denk en Zet Sommelsdijk is het nieuwe seizoen goed van start gegaan. Lees hieronder de uitslagen en een verslag door de heer van Hoorn, van de op maandagavond 15 november 2021 gespeelde wedstrijden. Deze wedstrijden worden in verband met de QR-code thuis gespeeld, om geen deelnemers uit te hoeven sluiten. Lees meer >>>

Damvereniging Denk en Zet Uitslagen:

Afdeling 1

  1. Vroegindeweij - J. van Hoorn: 3-0
  2. Klink - Joh. Wolfert: 1-1
  3. Kamp - I Mackloet: 3-0

Afdeling 2

  1. Jordaan - A. Uijttewaal: 1-1
  2. Noteboom - R. van Rijnberk: 3-0
  3. Jelier - L. de Rooy: 3-0

Verslag

Weer moeten wedstrijden thuis gespeeld worden, omdat helaas door alle regels niet in de Staver gedamd mag worden. In de wedstrijd van Vroegindewey tegen Van Hoorn, dacht Van Hoorn een schijfje te winnen, maar hij zag niet dat zijn tegenstander via een grandioze slag schijfwinst te voorkomen, en Van Hoorn in de problemen bracht. Een zwak zetje op het laatst leverde hem zelfs een nul op. Het lijkt erop dat Wolfert de juiste koers gevonden heeft. Het was tegen Klink. Iedereen mag drie keer raden hoe de uitslag was. Remise. Ineens goed geraden! Kamp moest tegen Mackloet, de kampioen. Dan denk je: Kamp zal het wel niet redden. Hij redde het wel, wist zelfs te winnen, doordat Mackloet tweemaal in een plakker tippelde.

De wedstrijd van Jordaan tegen Uijttewaal was tot het eind toe buitengewoon spannend. Onder toeschouwen van heel de club wist Uijttewaal er een fraaie remise uit te slepen. Bij Ruud zat het weer niet mee. Altijd maar van die kleine foutjes, die verhinderen, dat er gepresteerd wordt. Volhouden maar, Ruud, komt goed! De Rooy gaat het steeds beter doen. Hij hield het tegen Jelier best een flink poosje vol. Ook dat komt goed.