18 oktober 2021, Oude-Tonge - Hieronder leest u de uitslagen en een wedstrijdverslag van DBGC tegen Serooskerke. DBGC knokte zich afgelopen weekend langs Serooskerke. Lees meer >>>

DBGC heeft de mooie voetbalweek in stijl afgesloten. Na overwinningen op VVGZ (2-4) en BVCB (door in de beker na penalty's) werd op Sportpark de Koepel het altijd lastige Serooskerke verslagen. In een echte vechtwedstrijd, die we vaker zien in 2E, knokten de mannen van trainer Jordi Smit zich naar een 4-2 overwinning.

DBGC begon slap aan het duel tegen Serooskerke. De organisatie en onderlinge afstanden waren niet op orde en veel duels gingen verloren. Na tien minuten werd een bal achter de defensie van DBGC gelegd en door een aanvaller over de uitkomende Nieuwland geschoten waardoor Serooskerke de leiding nam. Op het slecht bespeelbare veld probeerde DBGC zich voetballend te herpakken. Tim Mackloet stuurde na ruim 20 minuten de diepgaande Thijs Tromp weg. In het zestienmetergebied werd hij neergelegd waardoor DBGC een penalty verdiende. Jeroen Sep was van elf meter trefzeker en zorgde voor de 1-1. Na ruim een half uur spelen werd het te slappe spel van DBGC opnieuw afgestraft. Een voorzet van Serooskerke kwam uit de kluts voor de voeten van een aanvaller die voor de 1-2 zorgde. Thijs Tromp schoot vlak voor rust nog eenmaal hard op doel maar hij vond de doelman op zijn weg waardoor DBGC met een achterstand de rust in ging.

Het voordeel van zo'n eerste helft is dat het in de tweede helft alleen maar beter kan. DBGC bracht direct na rust veel meer energie en dwong Serooskerke terug. Twee minuten na rust kwam een voorzet van Dimri Vogelaar bij Tim Mackloet die uit de combinatie Jeroen Sep vrij speelde. Met een puntertje vond Sep de verre hoek en zorgde zo opnieuw voor de gelijkmaker.In het tweede bedrijf gaf DBGC weinig kansen meer weg en bleef het op zoek naar de voorsprong. Een vrije trap van Jeroen Sep eindigde op de paal. Uit de rebound tikte Tijme van der Veeken de bal in de handen van de keeper. Een kwartier voor tijd stuurde aanvoerder Tim Mackloet invaller Robbin Troost diep. Hij omspeelde de keeper en schoof de verdiende voorsprong tegen de touwen. Drie minuten later gooide Jeroen Sep het duel in het slot. Na een solo zag hij de keeper te ver voor zijn goal staan. Met een bekeken lob zorgde hij met zijn derde goal van de middag voor een prachtig slotakkoord.

In de slotfase kreeg DBGC mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar gescoord werd er niet meer. Na een matige eerste helft herpakte DBGC zich als team en sluit het deze voetbalweek af met een heerlijk gevoel. Aanstaande zaterdag gaat DBGC op bezoek bij het Oostkapelle/Domburg dat net als DBGC zeven punten heeft en op de 2e plaats staat.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen ('59 Josef Balaydin) , Tijme v/d Veeken, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Bas Mackloet, Thijs Tromp, Tim Mackloet, Jeroen Sep ('85 Sem Vos), Mels de Blok ('67 Robbin Troost).