11 oktober 2021, Middelharnis - Onder een wolkeloze hemel vond afgelopen zaterdag 9 oktober in Klaaswaal de competitiewedstrijd tussen Sport Staalt Spieren (SSS) en De Jonge Spartaan plaats. "De thuisclub kwam vanwege het recente 100-jarig bestaan nog maar één keer in actie deze competitie. Daarbij won het overtuigend in Den Bommel met 2-4 van de gastheren. Ook in de beker toonde SSS dat het gemakkelijk scoort. De jonge Spartaan verloor eerder met 2-0 van FC Rijnmond en won mede door een sterke 2e helft met 3-1 van VV Rhoon. Met Cas Abbas als keeper stond er een oude bekende op het veld..." Lees hieronder het hele verslag, door DJS.

Al na 10 seconden ontstond er gevaar voor het doel van keeper Johan Kroon. De doelpoging van Dennis den Haan ging echter voorlangs. Uit een hoekschop van aanvoerder Gerben Prins schoot Gerben van der Weele de bal in de handen van Cas Abbas. De thuisclub combineerde er op los en drong aan. Met name de balvaardige Tobi Fasanya kreeg veel ruimte voor zijn acties. Een vrije trap van Feni Bileti werd goed gepakt door Johan Kroon. Even later moest de Spartaanse keeper zich strekken op een inzet van Tim van Zetten. SSS bleef druk zetten en De Jonge Spartaan grossierde in deze fase in balverlies op de eigen helft.

Na bijna een half uur werd Gerben van der Weele onreglementair gestuit. Dit leverde net buiten het strafschopgebied een vrije trap op. Deze poging leverde niets op. Lars Schriek zette een mooie combinatie met Boy Hoogmoed op. Hij werd echter teruggefloten voor buitenspel. Kort hierna schoot de goed spelende Wiljan Driece de bal vlak voor het doel langs. Johan Kroon tikte in de 35e minuut een scherp aangesneden vrije trap van Dennis den Haan over de lat. In de 40e minuut was er een scherpe counter van de gasten. De bal belandde met enig fortuin bij Wiljan Driece, die van dichtbij de 0-1 in het doel schoot. Zo bereikte de formatie van Wim Nieuwland tegen de verhouding in de rust met een 0-1 voorsprong.

Pal na rust nam Gerben van der Weele een corner vanaf rechts. Deze niet al te beste bal werd volledig gemist door een Klaaswaalse verdediger en het was opnieuw Wiljan Driece die van dichtbij Cas Abbas kansloos liet en dat betekende een comfortabele 0-2 voorsprong. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan. SSS mocht veel corners nemen en De Jonge Spartaan werd tot ver op de eigen helft teruggedrongen. In de 54e minuut sneed Feni Beleti een corner strak voor het doel en kopte Dennis den Haan de aansluitingstreffer binnen. De thuisclub zette nog meer aan en De Jonge Spartaan kon niet meer dan zich met hand en tand verdedigen. Het offensief leverde een spervuur aan corners op, maar heel veel echte kansen en mogelijkheden voor de thuisclub waren er niet.

Koen Vervloed verving in de 67e minuut Boy Hoogmoed en even later moest Lars Schriek met een blessure het strijdtoneel verlaten. Hij werd vervangen door Jan Willem van Lente. De wedstrijd werd een tikje grimmiger, De Jonge Spartaan knokte voor elke meter en SSS speelde zichzelf steeds meer uit de wedstrijd. In de slotfase kwam de jeugdige Dennis Baars nog binnen de lijnen voor de solide spelende Rick Schellevis. In de extra tijd waren er nuttige ingrepen van Gerben Prins en Juul Peeman om de gelijkmaker te voorkomen. In de 95e minuut veroverde Tim Driece de bal op de rand van het Strafschopgebied van SSS. Hij was niet zelfzuchtig en gunde de bal aan de mee opgelopen Koen Vervloed. Deze maakte de Spartaanse stunt compleet door de bal naast de keeper in het doel te schieten en dat betekende de 1-3 eindstand.

Deze middag won niet de best voetballende ploeg, maar de gelukkigste. Hard werken en een goede teamgeest leverden een verrassende driepunter op in Klaaswaal. Zaterdag 16 oktober verschijnt het Rotterdamse BZC Zuiderpark op bezoek op Sportpark Spartacus.

Scoreverloop

40e Wiljan Driece 0-1

47e Wiljan Driece 0-2

54e Dennis Den Haan 1-2

95e Koen Vervloed 1-3

Toeschouwers

233

Scheidsrechter Thomas Groenendijk gaf geel aan Roy van Raam, Tobi Fasanya en trainer Henk Dirven van SSS. Pim Grootenboer kreeg aan Spartaanse zijde de gele kaart.

Opstelling De Jonge Spartaan

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis (87e Dennis Baars), Tim Driece, Gerben Prins, Wiljan Driece, Gerben van der Weele, Boy Hoogmoed (67e Koen Vervloed) en Lars Schriek (69e Jan Willem van Lente).

Foto

Keeper Johan Kroon redding na een vrije trap van Feni Beliti van SSS