11 oktober 2021, Oude-Tonge - De softbaldames van HSV The Islanders uit Oude-Tonge hebben afgelopen vrijdag het kampioenschap van 2021 in de wacht gesleept. In het sfeervolle Hellevoetsluis werden de Athletics met 0-10 verslagen. Lees hieronder een verslag door HSV The Islanders.

Vervolg verslag

Zowel aanvallend als verdedigend stak het spel van de Oude Tongse dames uitstekend in elkaar. Aanvallend waren vooral Gerjanne Vroegindewei (driehonkslag) en Anouk Markesteijn-Waldekker (twee tweehonkslagen) lekker op dreef. Verdedigend stal tweede honkvrouw Jessica Vuerhard-Leijten de show. Zij schreef maar liefst 4 nullen en twee assists op haar naam.

Pitcher-catcherduo Daniëlle Reinders en Gerjanne hielden de slagploeg uit Hellevoetsluis keurig onder bedwang. Met een sterk spelend infield achter zich (acties 5-3 Daniëlle Casteleijn en 6-3 Sanne Waldekker) stonden zij slechts 2 dames op de honken toe. Eén daarvan werd er vervolgens weer afgeplukt met een prachtig dubbelspel: Vang 2 i.c.m. actie 2-4. Met geen enkele honkslag tegen, zette pitcher Daniëlle een no-hitter op haar naam!

Mooi was dat álle Islanders dames een keer op de honken kwamen en daardoor ook de nieuwe meiden weer een ervaring rijker werden. Razendsnelle Reja de Wit wist, in haar eerste seizoen, zelfs de snelle pitcher van Hellevoet te raken voor een mooie basehit.