Middelharnis - Voetbalclub DBGC uit Oude-Tonge is erin geslaagd om de eerste competitieoverwinning van het seizoen te boeken. In een boeiend duel wonnen de mannen van trainer Jordi Smit met 2-4 van VVGZ. Lees hieronder een verslag van de wedstrijd.

Verslag DBGC

DBGC begon goed aan het duel en zocht brutaal de ruimte achter de Zwijndrechtse defensie. Jeroen Sep schoot vanuit een moeilijke hoek voorlangs. Ook de thuisploeg creëerde enkele kleine mogelijkheden zonder dat keeper Nieuwland echt in actie hoefde te komen. Binnen het kwartier verving Robert Koster Sonny Noordermeer die met een op het oog vervelende enkelblessure uitviel. Er ontspon zich een gelijkwaardig duel waarin VVGZ meer balbezit had maar DBGC regelmatig dreigend werd. Na 24 minuten kwam de thuisploeg op 1-0 toen uit een voorzet een vrijstaande aanvaller kon binnenkoppen. DBGC herpakte zich direct en ging op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten na de 1-0 stuurde Tim Mackloet Jeroen Sep de diepte in. Oog in oog met de doelman bleef hij rustig en zorgde voor de 1-1. Voor rust kwam er zelfs nog een kans voor Sep maar deze inzet verdween naast het doel waardoor beide teams met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten.

In het tweede bedrijf bleef het duel in beginsel in evenwicht zonder al te veel kansen. In minuut 65 werd een op het oog onschuldige voorzet van DBGC met de hand beroerd door een verdediger van VVGZ. Uit de penalty die volgde zorgde Sep voor de 1-2. DBGC deed de tegenstander in de omschakeling vervolgens een aantal keer pijn. Uit een hoekschop die hieruit voortkwam kreeg Tijme v/d Veeken de bal bij Bas Mackloet die niet twijfelde en de bal vol op de pantoffel in het dak van het doel ramde waardoor DBGC op een 1-3 voorsprong kwam.

Uit een tegenstoot kreeg de thuisploeg na een scrimmage voor de goal voor vermeend klemmen een indirecte vrije trap in de zestien. Met vereende krachten hield DBGC de bal uit het doel om de belangrijke marge vast te houden. Een messcherpe counter bracht Thijs Tromp in de zestien in een rechtstreeks duel met zijn tegenstander waarna hij werd neergelegd en DBGC een tweede strafschop verdiende. Jeroen Sep vond bij deze poging de doelman op zijn weg en ook de rebound verdween over de goal. Niet veel later bereikte Tim Mackloet Sep opnieuw. Hij liet de verdediger van VVGZ zijn hielen zien en zorgde voor de comfortabele 1-4 voorsprong en alsnog zijn derde goal van de middag.

In de slotfase beperkte DBGC zich tot verdedigen en scoorde VVGZ nog de 2-4 maar daar bleef het bij. Zo kan DBGC terugkijken op een collectieve overwinning tegen een ploeg die tot dat moment ongeslagen was en nog geen goal tegen had gekregen. Met het creëren van kansen zit het voor DBGC de laatste tijd wel goed. Zaak om de afronding van vandaag mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Eerst speelt DBGC aanstaande dinsdag in de volgende ronde van de beker uit tegen BVCB. Op zaterdag komt Serooskerke op bezoek op Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Tijme v/d Veeken, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Sonny Noordermeer ('14 Robert Koster) , Bas Mackloet, Thijs Tromp ('85 Bas v/d Sluis), Josef Balaydin ('75 Sem Vos), Jeroen Sep, Tim Mackloet.