11 oktober 2021, Oude-Tonge - Na een weekje rust traden de rugbyers van EFRC Eilanders met hun Batavieren clustermaatjes van RFC Gouda aan tegen het tweede team van de Leidsche Studenten. "Altijd lastig uit op het kunstgras veld van de campus werden de Batavieren volledig verrast door de uitgeslapen studenten en keken na een minuut al tegen een 7-0 achterstand aan en bleek Sven ter Beek dusdanig zijn enkel verdraaid te hebben dat hij van het veld moest. Maar dat was het sein om te gaan ballen en 20 minuten later brak captain Rhys Shannon met een lepe actie door de verdediging en scoorde de ‘Anschlußtreffer’...." Lees hieronder verder.

Vervolg verslag Rugbyers E.F.R.C. Eilanders

"De strijd ging lekker gelijk op en vijf minuten voor rust moest helaas een try worden toegestaan door een wel erg fitte Engelse student. Maar vlak voor rust wist Millo Buis de stand naar 14-10 terug te brengen met een prima pick and go actie na een ruck op 5 meter van de goallijn. De studenten sloegen nog een keer toe zodat de rust 21-10 was.

Er werden wat wissels toegepast, maar de vermoeidheid begon parten te spelen waardoor LSRG uitliep naar 31-10. Domme foutjes en een paar keer botte pech weerhielden de Batavieren om te scoren tot ‘good old’ Niels Ansinger met een geweldige dummy de tegenstander de verkeerde kant op stuurde en de 3e try wist te scoren. Helaas was de tank nu wel leeg en scoorde de studenten nog 3 keer wat de eindstand op 45-15 bracht. Man of the Match was de jonge captain die voorop ging in de strijd. Volgende week spelen de Batavieren een inhaalwedsstrijd thuis bij Gouda tegen de RC DIOK Amigo’s."