Goeree-Overflakkee - Bijna een jaar nadat DBGC (Sportvereniging Don Bosco Grijsoord Combinatie, Suisendijk Oude-Tonge) voor het laatst in competitieverband op Sportpark de Koepel heeft gespeeld mochten de mannen van trainer Jordi Smit aantreden tegen VV De Meeuwen. "Onder regenachtige omstandigheden was DBGC sterker maar vergat het te winnen en speelde met 2-2 gelijk..." Lees hieronder het hele verslag.

Verslag DBGC

DBGC begon goed aan het duel en trok al snel het initiatief naar zich toe. In de 9e minuten zette Bas Mackloet Jeroen Sep vrij voor de keeper. Zijn inzet werd rakelings langs het doel gewerkt. Nog geen minuut later kon Sep op aangeven van Bas Mackloet opnieuw scoren maar hij vond nu de voeten van de doelman op zijn weg. Na een kwartier spelen kwam De Meeuwen voor het eerst aan een aanval toe. Een voorzet van de rechterkant werd voor de goal gebracht. Een overtreding van Melchior Coolbergen leverde de bezoekers een strafschop op die koel werd binnengeschoten.

DBGC ging verder waar het was gebleven en creëerde veel kansen. Uit een voorzet van Coolbergen kreeg Sep de bal niet in het doel. Na ruim twintig minuten spelen kreeg DBGC opnieuw de deksel op de neus. Een goede voorzet van de rechterkant kon vrij worden aangenomen door een opgekomen middenvelder. Hij bleef rustig en zorgde tegen de verhouding in voor de 0-2. Na ruim een half uur spelen kwam DBGC terug in het duel. Een goed aangesneden vrije trap van Jeroen Sep werd door Bas Mackloet in het doel gelopen;1-2. Vlak voor rust werd DBGC via Tim Mackloet nog tweemaal gevaarlijk, maar de keeper bracht redding of de bal ging rakelings naast. Zo keek DBGC bij rust tegen een achterstand aan in dit kansrijke duel.

Tien minuten na rust brak Dimri Vogelaar door aan de linkerkant. Zijn afgemeten voorzet werd door Jeroen Sep binnen getikt waardoor DBGC de verdiende gelijkmaker op het scorebord zette. Rond de 70e minuut kreeg Jeroen Sep nog twee kansen om DBGC aan de leiding te brengen. Vooral zijn volley die binnenkant paal uit de goal kwam had een beter lot verdiend.

De Meeuwen werd met een afstandsschot nog eenmaal gevaarlijk, maar deze bal vloog over het doel van keeper Nieuwland. DBGC kreeg ook nog één kansje op de winst toen invaller Sem Vos Jeroen Sep vrij speelde maar de bal wilde er niet in.

Zo kan DBGC terugkijken op een voetballend gezien goede wedstrijd waarin veel kansen zijn gecreëerd. Nu zaak om deze in de komende weken te benutten om de verdiende zege dan wel binnen te halen. Aanstaande zaterdag gaat DBGC op bezoek bij VVGZ dat met 0-5 won van Walcheren.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Tijme v/d Veeken ('65 Thijs Tromp) , Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Sonny Noordermeer ('85 Bas v/d Sluis) , Bas Mackloet, Josef Balaydin ('75 Sem Vos), Mels de Blok ('65 Robbin Troost) Tim Mackloet, Jeroen Sep