Op zaterdag 25 september 2021 vond het Turnfeest bij Turn2Move plaats. Maar liefst 120 kinderen zijn zaterdagmorgen komen springen en turnen in recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Lees hieronder een verslag.

Springen en turnen

De juffen en meesters van Turn2Move waren al vroeg in de sporthal om alle toestellen klaar te zetten. Iets later druppelen de eerste kinderen binnen en binnen no time staat er een lange rij van enthousiaste kinderen die mee komen doen met het Turnfeest. Nadat iedereen is aangemeld en omgekleed gaat het Turnfeest van start met een warming-up op de airtracks. De kinderen springen en rennen dat het een lieve lust is. Daarna worden alle kinderen verdeeld in groepjes over de verschillende toestellen die opgesteld staan in de sporthal. Denk aan grote trampolines, mini trampoline, trapeze zwaaien en nog veel meer. Bij ieder toestel staat een meester of juf om de kinderen te begeleiden. De kinderen worden gerouleerd tussen de verschillende toestellen, zo komt iedereen overal even vaak aan de beurt. De lesgevers van Turn2Move zorgen ervoor dat de kinderen leuke dingen kunnen doen op de toestellen, maar dit ook veilig gebeurd. Tussendoor is er een korte pauze om even wat te drinken. Daarna wordt er weer enthousiast verder gesprongen. Er zijn zowel leden van Turn2Move aanwezig als niet-leden. De kreten als “Ik wil dit iedere dag wel doen.”, “Dit is zooo leuk!”, zijn niet van de lucht. Na afloop gaat iedereen moe maar voldaan naar huis. Het was duidelijk dat de kinderen blij waren dat er weer van dit soort leuke evenementen georganiseerd kunnen worden. En niet alleen de kinderen waren hier blij mee, ook de jufs en de meesters waren hier erg blij mee en hebben ook genoten.

Wil je ook kennis maken met turnen en springen? Doe dan gratis mee met een proefles bij turnclub Turn2Move. Kijk voor de lestijden op turn2move.nl Op de website kun je je ook gelijk aanmelden voor een proefles.