Goeree-Overflakkee - Na anderhalf jaar geen officiële wedstrijd te hebben georganiseerd was het zaterdag 18 september voor AV Flakkee weer zover, de Tieleman Keukens Bloemfontein Strandloop Ouddorp werd gehouden. "Het duingebied van de Kwade Hoek en het strand vormden een prachtig decor voor dit evenement. Christiaan van Beusichem toonde zich met afstand de sterkste op de 10km en toonde daarmee goede vorm de in aanloop naar de Kustmarathon...." Lees hieronder het hele verslag.

Vervolg verslag

De weersomstandigheden waren uitstekend, de zon scheen uitbundig, er stond weinig wind en met zo’n 23 graden was het zelfs behoorlijk warm voor de lopers. Om 12.30u was het de jeugd die als eerste in actie kwam, daarbij zagen we de broers Benjamin en Daniel Stolk de eerste en tweede plaats veroveren op de 500m. Karlijn Bezuijen was de snelste dame. Op de 1000m waren de prijzen voor Luuk Broekhuis en Miriam de Ronde. Ook waren er enthousiaste wandelaars voor de 10km of 15km, op sommige punten was het wat zoeken, de organisatie neemt dit mee voor de volgende editie.

Vanwege files richting de stranden was de start iets uitgesteld maar om 13.10u gingen de lopers voor de wedstrijd 4,5km en 10km van start vanaf het duin ter hoogte van Strandpaviljoen de Zeester. Op het glooiende duinpad waren het Yennick Wolthuizen (Ouddorp), Carsten Kok (Puttershoek) en Christiaan van Beusichem (AV Flakkee) die zich losmaakten van de rest. Daarachter volgde een groepje met o.a. Eric Wolfert namens AV Flakkee. Na 2km draaiden de atleten voor de eerste keer het strand op en vanaf hier begon het echte werk. Het zand was zacht en op andere stukken glibberig waardoor het extra pittig was. Op de 4,5km was het Edwin Stolk (AV Flakkee) die na 19.29min finishte, voor Eric-Paul Boeters (AV Flakkee) met 20.21min en Pepijn Klem (S’dijk) met 20.47min. Bij de dames pakte Angela van de Merwe (Spijkenisse) de winst in 27.03min.

Intussen was de strijd op de 10km in volle gang en bij de strandafgang na 5,5km zagen we Van Beusichem alleen aan de leiding, Kok volgde op ongeveer een minuut. Daarachter was Wolfert opgeschoven naar plaats drie. Er volgde nu een makkelijker stuk over het verharde fietspad, hier konden de lopers even recupereren voor de finale van 2km over het strand. Van Beusichem ging met een zeer soepele tred, en in constant hoog tempo, door de slotfase. Na 36.20min klonk voor hem het applaus en na de editie 2018 pakte hij opnieuw de winst op de 10km, die op de gps zelfs 10,6km bleek te zijn. “Het ging goed, ik had gehoopt dat één van de Zeeuwse favorieten voor de Kustmarathon hier zou starten zodat ik kan inschatten waar ik sta ten opzichte van de concurrentie, maar dat zullen we dus op 2 oktober zien.” De pas 16-jarige Carsten Kok pakte knap de tweede plaats in 39.10min. Eric Wolfert finishte met 40.14min als derde en liet ook nu zien dat dit terrein hem erg goed ligt. “Dit is lekker, met trainingsweken rond de 100km merk ik dat ik veel inhoud heb, zo kon ik goed schakelen tussen het zware strand en de snellere paden, nu op naar de Kustmarathon!” Bij de dames ging de winst naar Laurey van den Berge, met een tijd van 45.07min finishte ze zelfs als tiende overall. “Tot het laatste stuk strand ging het goed, daarna was het echt afzien”. Toch had ze nog een ruime marge op de nummer twee, dat was Marlien van Beek uit Etten-Leur, zij finishte na 46.22min, Samantha van Tuijl uit Dirksland completeerde het podium met 50.18min.

Zondag 12 september werd in Roosendaal de Quickrun gehouden, Laurey van den Berge kwam in actie op de 5km en won deze in een scherpe tijd van 17.47min. Op de 10km was het Ricardo Sint Nicolaas die met 32.31min als tweede finishte. “Ik had al een flinke trainingsweek gemaakt dus deze tijd is zeker goed, nu lekker doortrainen naar de marathon van Rotterdam waar ik onder de magische grens van 2.30u wil lopen!”