24 september 2021, Goeree-Overflakkee - Alle drie de seniorenteams van HSV The Islanders trokken vorig weekend de overwinning naar zich toe. "Waar er bij de heren spraken was van eenvoudige overwinningen, knokten de dames zich langs het sterke Rascals. De softbaldames namen aardig wat slagkracht mee vanuit Oude-Tonge naar Rotterdam..." Lees hieronder het hele verslag door The Islanders.

Vervolg

Verslag - "Er werd geopend met o.a. een tweehonkslag (Gerjanne Vroegindewei) en een driehonkslag (Daniëlle Reinders). Maar de genomen 2-4 voorsprong bracht nog geen rust, gezien het eveneens aanvallend sterke Rascals. Pas in de derde inning werd definitief afstand genomen na hits van Dorien Verhagen, Anouk Markesteijn, Reja de Wit en opnieuw Daniëlle Reinders en Gerjanne Vroegindewei. Terry Zalmé tekende, als nieuwkomer, ook voor haar eerste honkslag. Reinders pitchte overigens ook nog een uitstekende wedstrijd en zorgde dat Rascals de afstand niet meer kon inlopen. Eindstand: 4-7.

Ook bij Heren 2 stond sterke pitching centraal. Rob Emeis, bedreven in moeilijk draaiende curveballen, zette het bezoekende Orioles steeds op het verkeerde been. Hij werd hierbij optimaal gesteund door een sterk spelende verdediging. Maar liefst 7 vangballen werden door verschillende velders uit de lucht geplukt. Jan de Puy en Tim Strijbosch wisten voor de Oude-Tongenaren de bal het hardst weg te slaan (beide tweehonkslag). Eindstand: 12-4.

De jonge talenten van Heren 1 versloegen het bezoekende HGC met 16-6. Pitchers Perry Plooij en Lars Nelis hielden gezamenlijk de tegenstander in toom, mede dankzij sterk veldwerk van Paul Soane (vangbal) en Joris Oldenhof. Ook dit team kon rekenen op een sterk staaltje slagwerk, waarbij Tim Toornvliet en Lars Nelis voor een tweehonkslag tekenden. Laatstgenoemde zette ook nog eens een driehonkslag op zijn naam."

Foto

Op de foto is Perry Plooij te zien, pitcher van Honkbal1.