15 september 2021, Goeree-Overflakkee - "Dit was het dan alweer, het seizoen zit erop." Op de laatste vlucht met de jonge duiven werden er 84 duiven ingekorfd door 13 deelneemsters. Tevens was dit ook de laatste vlucht die meetelde voor de RCN TOPPERSHOEDJE GRAND PRIX 2021. Lees hieronder een verslag en de uitslagen door Sonja Hagens. Lees meer.

Verslag en uitslagen

In Fontenay-sur-Eure werden de duiven op zaterdagochtend om 09.30 uur losgelaten en de eerste melding kwam binnen om 14.20.58 uur bij Lia en Silvana Grinwis in Ouddorp. Deze keer was het de NL21-7053608, een blauwband doffertje die man en vader des huizes, Huib Grinwis, zelf heeft gekweekt uit een prachtig topkoppel.

De vader van de “608” is n.l. een zoon uit de “Silvana”, zij won in 2016 NPO Bourges. De moeder is “Anouk” en zij is de winnares van NPO Blois van 18.000 duiven.

Behalve de 1e prijs in deze Ladies League competite winnen ze ook de 2e prijs van het gehele Samenspel ZHE van 1.213 duiven. Dat de familie Grinwis een ongekend goed seizoen achter de rug hebben is wel duidelijk, want van de in totaal 12 Ladies League vluchten hebben zij er 6 op hun naam kunnen zetten.

Behalve deze vluchtoverwinningen hebben Lia en Silvana ook de RCN TOPPERSHOEDJE GRAND PRIX gewonnen met de jonge duiven, en werden zij 1e Kampioen Aangewezen, 1e Kampioen Onaangewezen en 1e en 2e Duifkampioen in de Ladies League competitie van het Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden, KLASSE DAMES!!!

De tweede prijs is voor Marlien van den Bos uit Middelharnis en de derde prijs voor Joke van Nimwegen uit Sommelsdijk.

De ereprijzen van deze week:

Prijs 1: Lia & Silvana Grinwis (Ouddorp) -Bon Hartje Holland t.w.v. € 20,-

Pijs 12: Marlien van den Bos (Middelharnis) -Bon Bol.com t.w.v. € 20,-

Prijs 21: Annie Legierse (Oude-Tonge) - Bon Paleander t.w.v. € 20,-

"Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!"