Achthuizen - Op zaterdag 4 september werden er om klokslag 08.30 uur 104 duiven met roze ringen gelost in het Franse Pont-Sainte-Maxence. Deze duiven zijn op donderdagavond ingekorfd door 14 dames en meisjes. Met een noordoosten wind vlogen deze duiven terug naar hun hokken op Goeree-Overflakkee en Voorne Putten en ook telde deze vlucht mee voor de RCN TOPPERSHOEDJE GRAND PRIX. Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen door Sonja Hagens.

De eerste duif arriveerde om 12.58.13 u. op de klep bij Lucinda de Weerd in Nieuwe-Tonge met een snelheid van ruim 1084 m/m. Lucinda is als kind opgegroeid met de duivensport, en leerde al snel bij haar vader Jan de Weerd in Assen. Op latere leeftijd is Lucinda verhuisd naar Goeree-Overflakkee en daar in Nieuwe-Tonge heeft ze het leuk voor mekaar. In 2015 werd er een mooi hok in de tuin geplaatst met hierin een klein aantal duiven, van in totaal 9 doffertjes.

Ze geniet er ook echt van als ze iedere dag in het hok stapt en haar duiven gaat verzorgen. De NL21-7054013 stamt aan vaders kant af van Des en Peet Nobels uit Achthuizen en aan moeders kant van haar vader Jan de Weerd uit Assen. Een mooi weekend voor Lucinda, want ze heeft in de Ladies League competitie maar liefst 3 van de 5 ingekorfde duiven in de prijzen. In de Ladies League van de Afdeling 5 Zuid-Holland, wint Lucinda in Rayon West de 3e prijs van de 117 ingezette duiven.

De tweede prijs is voor Corrie Kievit-Klepper uit Ouddorp en de derde prijs is voor Annemiek Tiggelman uit Middelharnis.

De ereprijzen van deze week:

Prijs 1 Lucinda de Weerd Bon Kapsalon Marvellous twv €20,-

Prijs 13 Marja de Rijke Fashioncheque twv €20,-

Prijs 26 Joke van Nimwegen VVV Bon twv €20,-

Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!