6 september 2021, Oude-Tonge - Het tweede deel van de honk- en softbalcompetitie ging deze week van start. De Islanders uit Oude Tonge kwamen sterk uit de startblokken. Zowel de dames als beide herenteams begonnen met ruime overwinningen en bij de beeballers werden de eerste homeruns geslagen. Lees hieronder meer.

Vervolg

De softbaldames beten woensdag het spits af en hadden weinig moeite met het bezoekende Batters. Aanvallend was de thuisploeg op dreef met o.a. tweehonkslagen van Lotte Pronk en Gerjanne Vroegindewei en een driehonkslag van Anouk Markesteijn-Waldekker. Pitcher Daniëlle Casteleijn gooide een uitstekende wedstrijd en kreeg, mede dankzij een sterk spelende verdediging, slechts 1 punt tegen. Eindstand 12-1.

Heren 2 was op bezoek in Delft. Zij speelde een goede wedstrijd waarbij startende werper Peter Roubos overtuigend pitchte. De wedstrijd werd door closer Ernst Vuerhard in het slot gegooid. Aan slag werd er een behoorlijk visitekaartje afgegeven door de Islanders. Met 15 honkslagen verdeeld over alle speler was er sprake van een sterke teamprestatie. Eindstand: 6-20.

Heren 1 spande de kroon met een 21-2 overwinning tegen de poema’s. Meteen in de eerste inning werd de winst veiliggesteld toen de Islanders maar liefst 11 punten wisten te scoren. Uitblinker Lars Nelis sloeg eigenhandig, met een inside-the-park grandslam homerun, 4 punten binnen. Beste slagmannen waren hier Jan de Puy en Joris Oldenheuvel. Zij sloegen 0.750 (3 hits uit 4 slagbeurten).

De wedstrijd van de jongste jeugd (beeball) werd verdedigend gekend door knappe vangballen van Dennis de Vos, mooie acties van Jesse. Aanvallend sloeg Jorith van Anrooij met een tweehonkslag. Daniel Meijer en Ruben van Gerven deden er nog een schepje bovenop met een prachtige homerun! Het was weer één groot feest, voor alle spelertjes!

Foto: Lotte Pronk opende de wedstrijd tegen Batters met een tweehonkslag