REGIO - Kennismaken met Tai Chi en Qi Gong? Vanaf september elke zondagmorgen om 10.00 uur in Ouddorp bij Strandpaviljoen C-side. Tevens in Middelharnis op het strandje/grasveld bij 't Hoad: elke zaterdagmorgen om 10.00 uur. Iedereen van 8 tot 80 jaar kan ook meedoen, ook als je dit nog nooit hebt gedaan. De eerste kennismakingsles is gratis. Meer info: cees.breederland@hetnet.nl Tel. 06-48 086 064.

Vandaag de dag komt er steeds meer bekendheid omtrent deze eeuwenoude heilzame vorm van bewegen. De langzame, vloeiende, gracieuze bewegingen, zijn door iedereen, jong en oud te doen. Deze rustige ontspanningsoefeningen maken geest en lichaam alert en sterk, zodat stress en ziekte minder vat op je hebben. Je voelt je mentaal verfrist en bruist weer van de ideeën.

Deze bewegingsvorm helpt gezonde mensen de gezondheid te behouden en te versterken. Ouderen houden contact met hun jeugdige veerkracht en innerlijke vitaliteit. Jonge mensen kunnen hun kracht ermee leren beheersen en richting geven.

Tai Chi is volgens Cees Breederland, al 35 jaar beoefenaar van deze bewegingskunst, voor het verkrijgen van de kracht van een houthakker, de soepelheid van een kind en de vredige geest van een wijze. Het is de kunst van het plezieren van de geest, het verdrijven van ouderdom en het verwerven van een lang leven.