2 september 2021, Middelharnis - De jeugdafdeling van voetbalvereniging De Jonge Spartaan heeft een knappe zege geboekt op Bruse Boys (DJS – Bruse Boys 2-1). Verslag: "Na de afgelaste wedstrijd tegen WHS van dinsdag 24 augustus kwam 2e klasser Bruse Boys zaterdag 28 augustus jl. op bezoek voor het ‘toetje’ van de oefencampagne." Lees hieronder het hele verslag.

Vervolg

Om uiteenlopende redenen ontbraken Thom Drenth, Gerben van der Weele, Wiljan Driece en Michael Sloof. Boy Hoogmoed en Jarno van der Laan zaten deze zaterdag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Bij de gasten uit Bruinisse ontbrak onder andere aanvaller Dominique van den Berge.

Wim Nieuwland begon ook deze wedstrijd met het defensieve blok van drie centrale verdedigers voor keeper Johan Kroon, met aanvoerder Gerben Prins als meest centrale man. Pim Grootenboer en Dennis Baars bespeelden de flanken. Sietse van der Weele, Tim Driece en Donny Klem bespeelden het middenveld. In de aanval was plaats ingeruimd voor Olaf Tillema en Lars Schriek. Met de wind tegen was het even aftasten voor de thuisclub. Naar mate de eerste helft vorderde werd het spel van de Jonge Spartaan beter en dat resulteerde in kansen en mogelijkheden. Lars Schriek bezorgde de bal na zo’n 10 minuten bij Olaf Tillema, maar zijn pass was niet zuiver genoeg. Een schot van Gerben Prins werd door de Bruse keeper tot hoekschop verwerkt. Uit de daarop volgende corner schoot de jeugdige Dennis Baars de bal uit de draai vol op het doel. Ternauwernood wist de sluitpost van de gasten de bal uit zijn doel te ranselen. Een Zeeuwse verdediger wist een Spartaanse voorzet net naast zijn eigen doel te koppen en Sietse van der Weele stuitte met een halve omhaal ook op de keeper. De gastheren waren de bovenliggende partij en lieten het publiek genieten van fraai verzorgd voetbal. Een daverend afstandsschot van Lars Schriek spatte op de onderkant van de lat uiteen. Niet waar te nemen was of de bal over de lijn was geweest, al had deze streep wel een doelpunt verdiend. Smet op het mooie spel vormde het uitvallen van de sterke Tim Driece na 23 minuten met een bovenbeenblessure. Met een numerieke minderheid wist de thuisclub in de 27e minuut een prachtige aanval op te zetten. De goed spelende Olaf Tillema speelde net na de middellijn zijn man knap uit en gaf de bal mee aan de over rechts als vanouds opstomende Pim Grootenboer. Deze zette voor op Sietse van der Weele, die op zijn beurt niet zelfzuchtig was en de bal teruglegde op Pim Grootenboer. Deze schoot de bal in het doel en zo kwam onder een terecht applaus de terechte 1-0 voorsprong op het scorebord. Boy Hoogmoed debuteerde in het eerste elftal als invaller voor Tim Driece. Hij ging naast Olaf Tillema in de spits spelen en Lars Schriek zakte een linie.

Na 32 minuten was het opnieuw genieten op Spartacus. Via Lars Schriek en Boy Hoogmoed belandde de bal bij Dennis Baars. Op zijn beurt bezorgde deze de bal bij Olaf Tillema die de bal hard en strak in de verre hoek achter de kansloze Zeeuwse keeper schoot en dat betekende 2-0. Een hard schot na een mooie actie van Boy Hoogmoed werd gekeerd door de keeper. Pas in de 38e minuut wisten de gasten wat terug te doen. De Bruse spits verraste keeper Johan Kroon met een laag schot in de korte hoek en dat betekende de aansluitingstreffer. Johan Kroon voorkwam voor rust de gelijkmaker en Boy Hoogmoed was in de extra tijd dicht bij zijn eerste treffer in de hoofdmacht. De rust werd met een 2-1 voorsprong bereikt.

Pal na rust kregen de gastheren enkele corners, maar echt gevaar leverde dit niet op. De gelijkmaker in de 55e minuut werd afgekeurd wegens buitenspel. Direct hierna was er een overtreding binnen het strafschopgebied van Sietse van der Weele op de Zeeuwse rechtsbuiten. Deze nam zelf plaats achter de bal en dacht de gelijkmaker alsnog op het scorebord te brengen. Dat was echter buiten keeper Johan Kroon gerekend. Waar hij in de afgelopen seizoenen al menig penalty keerde, was hij ook nu de situatie meester en dook de bal uit de rechterbenedenhoek. Jan Willem van Lente zorgde voor verdere opruiming. Bruse Boys bleef aandringen, maar De Jonge Spartaan bleef redelijk eenvoudig op de been. In de 68e minuut zette de nummer 8 van de gasten strak voor. De goed uit zijn doel komende Johan Kroon wist ook deze aanval onschadelijk te maken. Kort hierna schakelde Bruse Boys snel om na een Spartaanse hoekschop. De nummer 14 schoot de bal echter aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Koen Vervloed kwam nog binnen de lijnen voor de prima spelende Olaf Tillema en even later maakte Jarno van der Laan zijn debuut door Jan Willem van Lente te Vervangen. Hierdoor zakte de gemiddelde leeftijd van de thuisclub nog verder. Arno de Wit verving Pim Grootenboer in de slotfase en pal voor tijd schoot Boy Hoogmoed uit de draai nog net naast.

Door de knappe zege op Bruse Boys werd opnieuw een 2e klasser verslagen en bleef De Jonge Spartaan ongeslagen tijdens de oefencampagne. Vooral in de eerste helft was het regelmatig genieten op Spartacus.

Zaterdag 4 september moet worden afgereisd naar Alphen aan den Rijn, waar 3e klasser Alphia de eerste tegenstander is voor de bekercampagne 2021-2022.