Middelharnis - Vanaf juli is de wedstrijdatletiek weer langzaam maar zeker op gang gekomen, eerst met de baanwedstrijden en even later ook weer de wegwedstrijden. Voor de atleten van AV Flakkee een mooie kans om weer wedstrijdritme op te doen. "Zo kunnen ze op tijd in vorm zijn voor de marathons die in oktober op de kalender staan, en voorlopig gaan ze nog door!" Lees hieronder het hele verslag.

Verslag

Op donderdag 8 juli openden Ricardo Sint Nicolaas en Eric Wolfert het baanseizoen in Barendrecht met een 1500m. “Dit is eigenlijk veel te kort voor ons, maar na negen maanden kan het weer, dus we gaan ervoor!” Sint Nicolaas kwam tot 4.21:20 en Wolfert zette 4.29:15 neer. Vrijdag 16 juli pakte Wolfert door in Rotterdam waar hij de 3000m liep. Met 9.22:93 (19,2 km/h) liep hij zijn tweede tijd ooit. “Dit voelde weer als vanouds, vooral de versnelling in het slot was erg goed.” Vrijdag 6 augustus werd in Goes een 3000m gehouden, Ricardo Sint Nicolaas kwam in actie in de snelste serie en kon tevreden zijn met 9.02:63. Eric Wolfert kwam ditmaal tot 9.25:67 en Eric Paul Boeters noteerde 10.44:42. Jeroen Stoop maakte zijn debuut op deze afstand en deed dat keurig, met een snelle slotronde liep hij naar 11.36:24. Bij de dames kwam Laurey van den Berge in actie, haar starttempo was voorzichtig maar gaande de race versnelde ze sterk door om zo na 10.22:31 te finishen. Zondag 15 augustus liep Van den Berge nog een 1500m in Den Haag, daarin kwam ze tot 4.51:26. “Het kan harder maar het wedstrijdverloop zat niet echt mee, volgende keer beter.”

Zaterdag 14 augustus werd de 15km van Wolphaartsdijk georganiseerd, in de jaren 80 en 90 was dit een grote wedstrijd in Nederland, diverse malen werd hier zelfs het NK gehouden. Sinds 2018 is de wedstrijd weer nieuw leven ingeblazen en de organisatie was er ook dit jaar in geslaagd om een sterk deelnemersveld aan te trekken. Zo stond topatleet Roy Hoornweg uit Papendrecht aan het vertrek, met een PR van 44.43min was hij de favoriet voor de overwinning. De temperatuur van 23 graden en een straffe wind maakten het zwaar voor de 90 deelnemers. Hoornweg was direct uit de start los en pakte zoals verwacht de winst na 46.59min. Daarachter was er een spannende strijd om de overige ereplaatsen en daarin was het Ricardo Sint Nicolaas die geweldig standhield in een groepje toplopers met o.a. Tim Pleijte en de Belg Maarten de Nys. Zij onderhielden een strak tempo van 18 km/h en pas in de laatste km viel het groepje uit elkaar, Sint Nicolaas eindigde als zesde in 50.06min. “Het ging echt super!” Eric Wolfert had een iets mindere dag en finishte na 55.02min. Jeroen Stoop had ook veel last van de hitte en finishte na 1.08:44. “Het was zwaar halen vandaag.”

In de opbouw naar de marathons was de Hoeksche Tunnelloop op zaterdag 21 augustus een mooie wedstrijd. De wedstrijd over 25km kent een mooie scherprechter, namelijk een dubbele passage door de Heinenoordtunnel. Opnieuw was het erg warm maar de Flakkeese afvaardiging ging om 12.00u van start en liep bijzonder goed onder deze omstandigheden. Christiaan van Beusichem liet zien weer helemaal op zijn niveau te zijn, hij domineerde de wedstrijd van start tot finish en klokte met 1.23:14 een razendsnelle tijd, gemiddeld liep hij 18 km/h! “Ik heb een tijdje getobd met mijn achillespees, nu gaat het weer goed!” Ricardo Sint Nicolaas kon Van Beusichem in de eerste 10km nog volgen maar moest daarna op eigen tempo verder, met 1.27:31 (17,1km/h) finishte hij nog wel als tweede. De Oude-Tongenaar hoopt in oktober een aanval te doen op het clubrecord op de marathon, nu nog in handen van Eef Kooman met 2.28u. Eric Wolfert finishte met 1.33:41 (16,0 km/h) als zesde. “Het ging super, de tweede helft kon ik zelfs nog versnellen, een mooie test voor de Kustmarathon!” Jeroen Maliepaard trotseerde eveneens de warmte en finishte na 2.23:07.

Foto: Ricardo Sint Nicolaas (rode shirt) liep een sterke 15km van Wolphaartsdijk.