Goeree-Overflakkee - Op donderdag 19 augustus werden er 159 jonge duiven ingekorfd door 20 dames/meisjes voor de vlucht vanuit Morlincourt. "Deze vlucht telt ook mee voor de RCN TOPPERSHOEDJE GRAND PRIX. De duiven werden op zaterdagochtend om 08.15 uur in Morlincourt losgelaten om vervolgens weer terug te keren naar hun eigen hokken op Goeree-Overflakkee." Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen, door Sonja Hagens.

Vervolg

Een zwakke zuidoosten wind, dus dan weet je al dat de duiven als eerste aan de kust zullen vallen. Het duurde zo dus even voordat de oostkant van Flakkee hun eerste duiven terug zagen komen op de hokken. Terug naar de kust, want de eerste duif met roze ring om, werd geklokt om 11.16.15 uur bij Corrie Kievit-Klepper. Corrie is de 71-jarige moeder van Aren Kievit en zij helpt haar zoon waar het kan met de duiven. Haar zwarte doffertje met ringnummer NL21-7053621 arriveerde met een snelheid van ruim 1414 meter/minuut op een afstand van bijna 258 km. De vader van de “621” komt uit het soort van Jan Bakelaar en Mevr. Heeren uit Roosendaal en de moeder komt ook van Jan Bakelaar x soort wijlen Henk Kleijn. De duiven worden voorzien van 4 seizoenen voer, gemengd met voer van de firma Zoontjes, en als het kan gaan de duiven er 2x per dag gezamenlijk uit om te trainen. Moeder en zoon genieten zo dan ook allebei van de thuiskomst van de duiven.

Behalve de eerste prijs in de Ladies league wint Corrie ook de 6e prijs in het gehele Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden van 2.100 duiven. "Van harte gefeliciteerd Corrie en Aren!" De tweede- én derde prijs zijn voor voor Lia en Silvana uit Ouddorp.

Ereprijzen

De ereprijzen zijn deze vlucht als volgt verdeeld:

Prijs 1: Corrie Kievit-Klepper - Ouddorp * Rituals bon t.w.v. 20,00

Prijs 14: Babeth & Yveth - Oudenhoorn * Bon Tuincentrum Torreman Rockanje t.wv. 20,00

Prijs 28: Marlien v.d. Bos - Middelharnis * Bon Bakkerij van helden M’harnis t.w.v. 20,00

Prijs 40: Marja de Rijke - Oostvoorne * Bon Paleander M’harnis t.w.v. 20,00

"Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!"