21 augustus 2021, Oude-Tonge - Honk- en softbalvereniging The Islanders maakt een ongekende groei door. In een paar maanden tijd sloten maar liefst vijftien nieuwe leden zich aan bij de club in Oude-Tonge. Het gaat om vijf jeugdleden, vijf softbalsters en vijf honkbal heren. Niet eerder kwamen er in zo’n korte tijd zoveel spelers bij. “Wellicht hebben mensen tijdens de lockdown de gezelligheid en beweging gemist en is er weer extra behoefte aan een teamsport”, aldus bestuurslid Emmy Waldekker. “Maar opvallend is het zeker en we zijn er natuurlijk heel blij mee!” Lees hieronder verder.

Vervolg

Zo is de 15-jarige Zosja uit Oude-Tonge nieuw bij de softbal dames. “Ik vind teamsport sowieso heel erg leuk. En ik voelde me ook meteen heel erg welkom in het team.” Het leuke voor Zosja is dat er zich nu meer meiden van 14-15 jaar hebben aangemeld. Ze speelt dan wel in een seniorenteam, maar heeft toch genoeg leeftijdsgenoten om haar heen. En het helpt dat je niet de enige bent die de sport nog echt onder de knie moeten krijgen. “Ik wil heel graag beter en harder leren slaan en gooien en het spel door en door gaan begrijpen.”

Om deze nieuwe leden goed te leren honk- en softballen zijn bij alle trainingen extra begeleiders geregeld. “Zo kunnen de ervaren leden lekker op hun niveau trainen en de nieuwe aanwas krijgt volop aandacht bij het bijbrengen van de basis”, legt softbaltrainer Frank Reinders uit.

Naast hele nieuwe honk- en softballers zijn er ook wat oude bekenden bij wie het weer is gaan kriebelen. Paul Soane werd weer lid nadat zijn zoontje Vinny thuis over honkbal begon en na één proeftraining verkocht was. “Hij kwam met een vriendje mee en was daarna niet meer te houden. Vooral het slaan vindt hij erg leuk en spannend!” Paul speelde in zijn jeugd bij de Islanders. Wat hem opvalt is dat het nog altijd een zeer betrokken vereniging is, waar je je snel thuis voelt. “Het voelt als vanouds. Een gezellige en vriendelijke vereniging. Mijn eerste indruk was dan ook vertrouwd.

De broertjes Finn en Liam zijn zo enthousiast over hun nieuwe honkbal avontuur dat ze er zelfs een Instagramaccount over bijhouden. Op @gewoontweebroers vertellen ze over hun belevenissen bij de Beeball, het team met de jongste honkballers van de Islanders. Liam (8 jaar): Honkbal is heel leuk, omdat je verschillende dingen leert. Het is nooit hetzelfde en dus nooit saai.” Finn (10 jaar): “ Als je een wedstrijd speelt en een bal keihard wegslaat, dan is dat het beste gevoel ever! En ik heb op de club ook een hoop nieuwe vrienden gemaakt.” Hun enthousiasme is zo groot dat ze moeder Terry Zalmé er ook mee aangestoken hebben. Zij traint sinds kort ook mee met de softbal dames. ‘Het voelde vanaf het begin goed. Er hangt een fijne, relaxte sfeer!

Zelf ook eens mee komen trainen om te kijken of honk- of softbal een leuke sport voor je is? Je bent van harte welkom! De drempel is nu lager dan ooit! De jeugd traint op woensdagavond vanaf 18 uur. De dames op dezelfde avond vanaf 19 uur en heren 1 en 2 op donderdagavond vanaf 19 uur. Alles gebeurt op de mooie accommodatie op sportpark De Koepel. Kijk op the-islanders.nl of stuur een berichtje naar info@the-islanders.nl.