Achthuizen, 13 juli 2021 - Afgelopen weekend werden 90 duiven gelost in het Franse Pontoise. "De weersomstandigheden waren echter nog steeds niet optimaal, vandaar dat de duiven niet op zaterdag, maar op zondag 11 juli jl. werden gelost met een zwakke zuidwesten wind. 20 deelneemsters deden er aan mee, waaronder jeugdlid Annemiek Tiggelman uit Middelharnis." Lees hieronder meer.

Vervolg

De familie Tiggelman is al jaren bezig in de duivensport en zo ook de dochter Annemiek van 15, die het duivenvirus door (mede) haar broer Corjan Tiggelman en haar opa Cor van der weide, erg leuk heeft opgepakt. Nu al weer voor het derde jaar op haar eigen naam, verder heeft zij veel geholpen bij haar moeder en opa, maar nu op “ eigen benen” en veelal samen met haar broer Corjan.

Op donderdag 8 juli heeft Annemiek 6 duiven met roze ringen in haar vereniging in Middelharnis voor Pontoise ingekorfd, waar zij al diverse keren leuk heeft gepresteerd dit jaar en zeker op de Vitesse/ sprint vluchten.

Op zondagmiddag was het de doffer van 2019 –NL 7006441, die als eerste getekende in de mand was gegaan en als eerste op de hok terug was. Hij komt van het kweekhok van Luud Barendrecht. Uit dit kweekhok hebben we diverse vroege duiven gekweekt en zijn familie is het vroege vliegen dus niet vreemd.

Tot nu toe is het de beste duif van Annemiek. Deze duif wordt gespeeld op dubbele weduwschap.

Dit weekend won deze doffer de volgende prijzen:

1e Ladies League Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden van 90 d.; 4e Ladies League Afd. 5 Zuid-Holland Rayon West van 138 d.; 36e Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden van 1.357 d.

De tweede prijs is voor Jozien Wijnties uit Oudenhoorn en de derde prijs voor Marlien van

den Bos uit Middelharnis.

De ereprijzen van deze week:

Prijs 1 Annemiek Tiggelman VVV Bon twv € 20,-

Pijs 12 Sonja Hagens Twee Toegangskaarten Zeehondenopvang A Seal Stellendam

Prijs 23 Marlien van den Bos Fashioncheque twv € 20,-

"Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!"

Tekst Sonja Hagens