Den Bommel - Afgelopen 11 juli 2021 werd alweer de 6 e en Grote Prijs van PV de Combinatie uit Middelharnis gevlogen. "Gelijk Pontoise, werd ook de ultra-uithoudingsproef vanuit Barcelona op zondag gelost. En zo vertrokken 16.595 duiven uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk als ook uit Luxemburg voor een veldtocht richting de thuisbasis...." Lees hieornder het hele verslag door duivenvereniging PV De Combinatie.

"...Aan obstakels geen gebrek voor onze duiven. Na de ontberingen door de Pyreneeën wachten respectievelijk ‘le Montagne Noire’ (Zwarte Gebergte), globaal tussen Carcassonne en Mazamet, het Centraal Massief met een oppervlakte van 85.000 km2, wellicht de Alpen met haar immense uitlopers en de vele bergpassen & hoogteverschillen plus een grote variëteit aan winden; denk aan de Mistral in de vallei van de Rhône.

Het moge duidelijk zijn: duiven die deze beproevingen doorstaan zijn van graniet.

Van het achttal liefhebbers dat namens De Combinatie deelneemt aan Barcelona, bereikt de hartslag van Kees Klink als eerste bovengemiddelde waarden. Daar is zonder twijfel zijn 1245928 debet aan. Om 10.06,53 ziet de Bommelaar z’n 4-jarige duivin de tijdwaarneming toucheren en daarmee de 1e prijs in clubverband winnen. Een schitterende eindzege voor de nationale overwinnaar van Saint-Vincent 2018."

De volgende Grote Prijs zal gevlogen worden op 17 juli 2021 vanuit Lennik.