15 juni 2021, Oude-Tonge - De jongste honkbaljeugd van de Islanders, Beeball genoemd, mocht afgelopen weekend eindelijk beginnen aan hun competitie. Het enthousiasme was er, bij het Oude Tongse team, alleen maar groter om. Een tevreden ouder doet verslag: "Na de gehele winter én lente "op stal" gestaan te hebben mochten onze beeballers vandaag eindelijk weer een wedstrijd spelen. In de aanloop naar deze wedstrijd is natuurlijk niet stilgezeten en is er keihard gewerkt aan de skills van dit team." Lees hieronder meer.

Vervolg

Vandaag treden we aan met maar liefst 3 nieuwe spelers. Het spits wordt afgebeten door Ruben met de eerste slagbeurt waarmee hij op het 1e honk terecht komt. Bij de opvolgende slag van Jacob, die een homerun slaat, komen de eerste 2 punten binnen!

Nieuwkomers Jorith, Finn en Liam staan hun mannetje en slaan zichzelf alle 3 naar het 1e en 2e (Liam) honk! De punten stromen binnen want alle ballen worden raak geslagen. We kunnen niets anders zeggen dan dat deze inning enorm lekker loopt. Dennis en Jacob sluiten de inning nog even af met allebei een homerun.

Als de tegenpartij aan slag is mag Liam de taak als catcher op zich nemen, hoe cool is dat in je 1e wedstrijd! De tegenpartij komt ook zeer sterk uit de startblokken. Ruben weet in 2 opvolgende slagbeurten van de tegenpartij 3 uit te maken door 2 spelers uit te tikken en een vangbal. Ook in het veld komen de kids steeds meer in charge.

Jesse begint de 2e inning met een fikse slag die hem op het 3e honk brengt. Anne zorgt ervoor dat Jesse de thuisplaat kan bereiken en het eerste punt is weer binnen. Van rookie Jorith zou je niet zeggen dat het zijn eerste wedstrijd is want met een knetterharde slag zet hij toch echt een homerun achter zijn naam!!!

Ook in de tweede inning staan we weer sterk in het veld. Bij de eerste slagbeurt maken broers Ruben en Jesse met een 1-2tje de eerste slagman uit. Op het tweede honk zien we Kent een prachtige actie uitvoeren door een loper uit te tikken. Ook Dennis staat op het derde honk prima op zijn plek en stopt alles wat op hem afkomt.

Wat hebben we een geweldige mooie en sportieve wedstrijd gezien, een genot om naar te kijken. Dit belooft wat voor de rest van het seizoen!