12 juni 2021, Sommelsdijk - Zwemclub De Schotejil uit Middelharnis traint sinds medio mei weer dagelijks in zwembad De Staver. Vorm en ritme van de wedstrijdzwemmers komen langzaam weer terug na maanden van stilliggen vanwege alle beperkingen. "Eind juni en begin juli staat er een interne meerdaagse zwemwedstrijd op het programma verdeeld over drie trainingsavonden...." Lees meer.

Vervolg

Eind juni en begin juli staat er een interne meerdaagse zwemwedstrijd op het programma verdeeld over drie trainingsavonden. Helaas zonder publiek of deelnemers van buitenaf, maar eindelijk kunnen de wedstrijdzwemmers van De Schotejil wel weer officiële zwemtijden laten registreren. En vanaf heden wordt bovendien gezwommen met behulp van de geheel vernieuwde wedstrijdlijnen van zwembad De Staver. De oude wedstrijdlijnen bleken nodig aan vervanging toe.

In de lange periode van genoemde beperkingen is de instroom van jonge aspirant zwemmertjes vrijwel geheel stil komen te liggen. Maar het is nu weer mogelijk dat kinderen die in de tussentijd hun zwemdiploma A en B hebben gehaald of al hadden, zich kunnen aanmelden bij de ledenadministratie Schotejil om een aantal ‘probeer’-trainingen mee te zwemmen.

Verder wordt er momenteel ook nagedacht over een wat groter opgezette Swim-in, die zoals eerder in mei 2019 ook al werd georganiseerd. Hiervoor hadden zich toen een flink aantal belangstellende zwemmertjes aangemeld. Als meer bekend is, volgt hierover nader bericht.

Foto

Deelnemers aan de Swim-in van de Schotejil in mei 2019 in De Staver.