10 juni 2021, Goeree-Overflakkee - Afgelopen vrijdag 5 juni werden er 97 duiven ingekorfd door 22 dames van Goeree-Overflakkee en Voorne Putten. Deze vlucht telt nl. ook mee voor de 'TOPPERSHOEDJE LADIES LEAGUE GRAND PRIX SZHE'. "Vanwege het slechte weer werden de duiven in het Franse Péronne niet op zaterdag, maar op zondag 6 juni gelost, want toen was het wel ideaal duivenweer. Om 07: 30 uur kozen de duiven het luchtruim met een zwakke noordwesten wind...." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen.

Vervolg

In Ouddorp, was het wederom de moeder/dochter combinatie, Lia & Silvana Grinwis die de eerste prijs in de wacht sleepten.Je hoort wel eens zeggen “dezelfde tijd, dezelfde plaats”, maar bij deze fanatieke Ouddorpers kan je gerust zeggen “dezelfde duif, dezelfde plaats”

Want het was wederom de NL20-7025905, een duivin die wordt gespeeld op totaal weduwschap, die om 10.15.06 uur op de klep landde met een snelheid van ruim 1337 meter/min. en dat op een afstand van 220 km. Op 1 mei j.l. was het dus dezelfde duivin die de eerste prijs won in de Ladies League, ook vanuit Péronne.

Tevens behaalt dit “05 duivinnetje” de 7e prijs van het gehele Samenspel van 1.924 duiven. Chapeau dames!

Deze duivin is gekweekt door de vader/man des huizes, Huib Grinwis. De vader van deze duivin komt uit een doffer van de Zeeuw Arie Bustraan en de moeder komt van Aren Molenaar & Zn. uit Herkingen. Aan beide kanten zit het soort van Koen Minderhout. Lia en Silvana winnen ook de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Annemiek Tiggelman uit Middelharnis.

De ereprijzen van deze week:

Prijs 1: Lia & Silvana Grinwis Bon Tuincentrum Torreman Rockanje t.w.v. €20,-

Prijs 12: Annemiek Tiggelman Bon Feesthut De Hoezemoos Den Bommel t.w.v. €20,-

Prijs 24: Ellen & Bo Heere Douglas Bon t.w.v. €20,-

"Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!"

Door Sonja Hagens.