Sommelsdijk - "De diploma-uitreiking! Ze hebben er door de corona maatregelen even op moeten wachten, maar eindelijk konden Sanne de Bruin en Mirthe van Brussel zaterdag 22 mei hun niveau 1 opleiding afronden. Het grootste deel van de opleiding hadden ze al afgerond voordat de binnensport in december 2020 weer gesloten werd. Het was door de lange pauze even inkomen, maar de meiden hebben het allebei super gedaan en zijn dan ook geslaagd!" Lees hieronder meer.

De cursus

Vanaf 12 jaar kunnen kinderen die daarvoor geschikt zijn mee doen met de cursus om te leren assisteren. Tijdens de cursus moeten ze 19 praktijkopdrachten uitvoeren in de turnlessen van Turn2Move. Deze lessen worden gegeven door een lesgever met een niveau 3 diploma. Onder toezicht van deze lesgever gaan ze aan de slag met een klein onderdeel van de les. Na iedere les wordt er geëvalueerd zodat ze steeds een stapje verder komen in hun ontwikkeling als assistent.

Gediplomeerde leiding

Turn2Move vindt het belangrijk dat er gediplomeerde lesgevers voor de groep staan. Lesgevers dragen namelijk bij aan een klein stukje van de opvoeding van een kind. Kennis van didactiek is hierbij belangrijk. Ook leert een lesgever tijdens een opleiding hoe een kind zich motorisch ontwikkeld en hier op de juiste manier op in te spelen. De leeropbouw in de lessen bij Turn2Move wordt bewaakt doordat de niveau 3 lesgever ieder seizoen een jaarplanning maakt en daarop zijn lesvoorbereidingen afstemt. De veiligheid staat tijdens de gym/turnlessen altijd voorop. Een gediplomeerde lesgever weet de gevaren tot een minimum te beperken door kennis te hebben van de toestellen en de risico’s van een sport. Sanne en Mirthe kunnen hier onder begeleiding van een niveau 3 lesgever nu op een positieve manier aan bij dragen tijdens de turnlessen van Turn2Move.

Gratis proefles

Kinderen die een keertje mee willen doen, mogen een gratis proefles volgen, daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op turn2move.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen via de mail of bellen naar 06-30383580.