17 mei 2021, Goeree-Overflakkee - Afgelopen donderdag 13 mei werden er 139 duiven ingekorfd door 22 dames. "De duiven zouden eigenlijk op zaterdag 15 mei gelost gaan worden in het Franse Pontoise, maar er kwam 'een kink in de kabel'. En wat voor één... de weersverwachtingen voor het hele weekend. Slecht weer in Frankrijk en België, en het IWB, Instituut Wedvlucht Begeleiding, adviseerde de Nederlandse NPO dat alle vluchten zouden worden afgelast. Echter reden de vrachtwagens met onze duiven op vrijdagochtend al bij het Belgische Menen...." Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen door Sonja Hagens.

Vervolg

"Het weer was goed, en besloten werd om de duiven dan maar in Menen te gaan lossen om 12.50 uur met een Noordwesten wind. Een kortere afstand dus, dan dat we gewend waren, maar de duiven konden maar weer veilig thuis zijn."

Uitslagen

In Dirksland, het “Klein Parijs” van Goeree-Overflakkee, daar werd de eerste duif van de Ladies League gemeld door Anneke & Anna Kagchelland. De NL20-7024289 landde om 14.30.42 uur met een snelheid van ruim 1236 meter per minuut op de klep een afstand van 124 km. Dit jaar wint deze duivin (ze heeft net haar eerste pen gestoten) haar eerste prijs, vorig jaar won ze, als jonge duif al 2 prijsjes. De vader van de “289” komt van Marcel Molenaar uit Herkingen, in deze afstamming zien we de naam van Koen Minderhout x Gebr. Scheele. De moeder komt van de combinatie P. Timmer & zn. uit Hardinxveld-Giessendam. 2021 begint dus goed bij de dames Kagchelland, want behalve de eerste prijs in de Ladies League winnen ze ook de 5e prijs van het gehele Samenspel ZHE van 3.481 duiven! De tweede prijs is voor Marlien van den Bos uit Middelharnis en de derde prijs voor Annemiek Tiggelman uit Middelharnis.

De ereprijzen van deze week

Prijs 1: Anneke & Anna Kagchelland - Dirksland Bon Kapsalon Marvellous t.w.v. 20,00

Prijs 13: Babeth & Yveth Briggeman - Oudenhoorn Bon Hartje Holland Ouddorp t.w.v. 20,00

Prijs 27: Lia & Silvana Grinwis - Ouddorp Bon Bakkerij Koese t.w.v. 20,00

Prijs 35: Petra van Alphen – Dirksland Bon Intratuin t.w.v. 20,00

"Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!"