12 februari 2021, Middelharnis - Gemeente Goeree-Overflakkee: "Oud papier wordt, als de weeromstandigheden het toelaten, vanaf maandag weer via de normale inzamelroutes opgehaald. De blauwe container kun je dus op dezelfde plek als normaal aanbieden. Komende week wordt al het oud papier voor februari opgehaald. De inzameling kan echter alleen veilig plaatsvinden als de weg goed begaanbaar is. De chauffeur maakt zelf die afweging. Is dat bij jou niet het geval en wil je zekerheid dat je blauwe container wordt geleegd? Zet hem dan langs een strooiroute." Lees hieronder meer.

De inzameling is afhankelijk van de weersomstandigheden, houd vooral de websites en de apps van de RAD en de gemeente in de gaten. Geen inzameling GFT, wél inzameling oud papier.

Volgende week (15 t/m 19 februari) wordt géén GFT, maar alleen oud papier ingezameld. Dat gebeurd voor alle dorpen op Goeree-Overflakkee waar de inzameling voor februari op de planning stond. Zowel voor de gebieden waar de afgelopen week de blauwe container niet is geleegd, als voor de dorpen waar de ophaalwagen pas in de week van 22 februari zou langskomen.

Ook de al vaststaande oud papier-routes van deze week worden gereden. De inzameldag (maandag tot en met vrijdag) blijft hetzelfde. De verschillende afvalkalenders van de gemeente en de RAD tonen de juiste inzameldag. De afvalkalender van de gemeente-app stopt per 1 april 2021, dus download vooral de RAD-app. Heb je vragen of meldingen over de afvalinzameling? Dan kun je de RAD bellen op 0186 – 57 25 86 of kijk op www.radbv.nl.