9 december 2020, Goeree-Overflakkee/Rotterdam - Elise Tanis heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Rotterdam Qualification Meet 2020. "Tijdens dit internationale kwalificatietoernooi was de mogelijkheid om plaatsing af te dwingen voor verschillende internationale zwemtoernooien zoals de Olympische spelen en het Europees Kampioenschap lange baan in Budapest. Een select aantal zwemmers mocht aan deze wedstrijd deelnemen i.v.m. de corona maatregelen. Deze groep bestond uit Nederlandse topzwemmers en een aantal internationale toppers uit o.a. België, Oostenrijk, Israël en Zwitserland. Elise heeft aan 3 afstanden deelgenomen." Lees hieronder ene kort verslag.

Vervolg

"Op de eerste dag nam ze deel aan de 50 meter rugslag. In de ochtend sessies wist zij een mooie tijd op de klokken te zetten van 29.32. Een ruime verbetering van haar persoonlijke record. Met deze tijd plaatste ze zich voor de A-finale. Deze werd aan het begin van de avond gezwommen. Tijdens deze spannende finale wist ze haar pr nog iets te verbeteren tot 29.31. Ze eindigde op een mooie 7 e plaats. Op de 2 e dag van het toernooi nam de in Middelharnis woonachtige 18-jarige VWO studente deel aan de 100 meter vrij. In de series zwom ze op deze afstand weer naar een nieuwe persoonlijke toptijd: 56.41. In de B finale waar ze `s-avonds aan deel mocht nemen werd ze zevende. Op de laatste dag was haar favoriete nummer aan de beurt. Dit is de 100 meter rugslag. `s Morgens zwom ze hierop een prima 1.02.50. Met deze tijd plaatste ze zich andermaal voor de A-finale. In deze spectaculaire finale werd ze uiteindelijk 7 e in 1.02.74. Elise kwam uit voor de zwemvereniging MNC Dordrecht en zij traint bij het KNZB opleidingscentrum in Eindhoven onder leiding van topcoach Geert Janssen."