Ouddorp - Op zaterdag 5 december 2020 stond nog steeds de 23e editie van de Ouddorpse Snertwandeltocht gepland maar afgelopen week werd besloten deze niet door te laten gaan. "Dit uiteraard om de maatregelen tegen het coronavirus zo veel mogelijk te onderschrijven. Op Goeree-Overflakkee is een prachtig wandelroutenetwerk aangelegd en natuurlijk kan en mag er, met de geldende maatregelen, heerlijk worden gewandeld maar voor een speciaal georganiseerde wandeltocht ziet ook de KWBN (Koninklijke Wandelsport Bond Nederland) de komende weken geen mogelijkheden." Lees hieronder meer.

Vervolg

"Enerzijds vallen georganiseerde wandeltochten nauwelijks meer te organiseren, onder andere vanwege een totaal gebrek aan geschikte start-, rust- en finishlocaties. Anderzijds zijn ze ook met een beperkt aantal deelnemers te veel in strijd met de dringende oproepen om sociale contacten te beperken, geen onnodige reizen te maken en drukte te vermijden."

Ouddorpse snert

Een Ouddorpse snerttocht in aangepaste vorm organiseren, wat zeker is overwogen, zou onder andere wel inhouden dat de heerlijke beloning, een goed gevulde kop erwtensoep na afloop bij Hotel Akershoek, niet gezellig kon worden genuttigd. Hotel Akershoek is gesloten, maar de lekkere “snert” wordt overigens wel bereid en is dagelijks te bestellen of vers te koop op het terras in de kraam van “Akershoek” op de dinsdagen en zaterdagen van 10:00 tot 14:00 uur.

"Wellicht zijn er minder beperkende maatregelen in bijv. de eerste maanden van volgend jaar en misschien kan dan alsnog de 23e editie worden georganiseerd. Als dat niet lukt, houden we het gewoon weer op de 1e zaterdag van december in 2021: 4 december."

Informatie

VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee, Bosweg 2, Ouddorp. Openingstijden: maandag en woensdag t/m zaterdag van 10.00-12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. Tel.: 0187-681789 of vvv@eilandmarketing.com.