15 oktober 2020, Sommelsdijk - Damvereniging Denk en Zet Sommelsdijk is het nieuwe seizoen inmiddels gestart. "Het wordt beter. Er waren al meer dammers dan de vorige keer, maar het maximum is, ondanks een aderlating, nog lang niet bereikt...." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen.

Uitslagen - 12 oktober 2020
Afdeling 1
P. Leroy -W.Vroegindeweij 1—1
P. van Brussel -G. Kamp 3-0
J. van Hoorn – I. Mackloet 0-3
Afdeling 2
J. Jordaan –R. Kwakernaak 0-3
M.Meijer -A. Jelier 3-0
R. Rijnberk -J. Melaard 0-3

Verslag
"De partij tussen Leroy en Vroegindeweij mistte de hoogtepunten, die je zo graag bij een wedstrijd ziet. De partij gleed langzaam maar zeker naar een remise af. Er valt verder niets bijzonders meer van te vermelden.
In de wedstrijd van Van Brussel en Kamp zat veel meer muziek. Beter positiespel van Van Brussel gaf uiteindelijk de doorslag . Van Hoorn ging tegen Mackloet al in het beginstadium de mist in. Dat kostte hem een schijf. Hij za g met een schijf minder toch nog kans naar dam door te breken, maar hij gaf op de meest knullige manier die zwaar verworven dam weer weg. Toen was het bekeken. Jordaan en Kwakernaak speelden een mooi open spel, waarbij Jordaan, naar gewoonte, wel heel vaak afruilde. Niettemin een boeiende partij, waarbij Kwakernaak de sterkste was. Meijer verraste Jelier met een simpele afruil van twee om twee, waardoor er bij Jelier een gat in zijn verdediging ontstond. Daar maakte Jelier een dapper gebruik van, door in de beslissende fase een dam en een schijf te winnen, die brachten hem de verrassende overwinning. Melaard gaf in de eerste wedstrijd, die hij speelde tegen Ruud vier schijven weg om er vijf en een dam voor terug te vangen en daar kon Ruud niet tegenop. Jammer Ruud, het is maar een spelletje."