21 september 2020, Middelharnis - Een flitsend begin leverde De Jonge Spartaan een mooie overwinning op (VVOR – De Jonge Spartaan 1-2). "Rotterdam Prinsenland vormde het eerste decor voor het competitievoetbal voor De Jonge Spartaan. Tegenstander deze middag was het ambitieuze VVOR, waar heel wat wijzigingen waren binnen de selectie. De gastheren zijn ook door naar de volgende bekerronde..." Lees hieronder meer.

Vervolg
"De Jonge Spartaan startte met een wat compacte speelwijze met Tim Driece en Raoul Verolme net voor de defensie op het middenveld. Voorin speelde Norman Leune hangend op rechts. Het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Groot had nog maar net geklonken of Norman Leune veroverde de bal nabij de middellijn. Hij speelde de bal naar spits Michael Sloof, die de bal panklaar neerlegde voor de opkomende Tim Driece. Deze schoot de bal onberispelijk tegen het net en zo was de vroege voorsprong voor de gasten. Kort hierna was er een prima combinatie tussen Norman Leune en Pim Grootenboer. Deze bracht de bal voor het doel en Michael Sloof tekende na 6 minuten al voor 0-2. Ook hierna was De Jonge Spartaan het betere team. De combinaties waren soms een lust voor het oog. De Rotterdamse gastheren stelden hier weinig tegenover. Pas na een minuut of 20 kreeg VVOR wat meer grip op het spel en dit resulteerde in enkele kansjes en mogelijkheden. Pim Grootenboer soleerde in de 42e minuut door de Rotterdamse defensie. Zijn schot werd gekeerd door keeper Danny Slegtenhorst. Lars Schriek was te laat voor de rebound. Donny Klem blokte kort voor rust een schot van Riwaldo Rodrigues. Een vrije trap van Marciano Ligeon werd door keeper Johan Kroon keurig uit de hoek getikt. In de extra tijd van de eerste helft ging een schot van Norman Leune over en werd Michael Sloof teruggefloten wegens buitenspel.
In de 2e helft was de gevaarlijke Daniël da Cruz binnen de lijnen gekomen bij VVOR. Hij was het die na een fraaie solo de 1-2 wist te scoren. De thuisclub was nu duidelijk de bovenliggende partij, maar echt heel gevaarlijk werd het niet. De al tegen een gele kaart aangelopen Roberto Zarks werd door de goed leidende arbiter De Groot in de 68e minuut van het veld gestuurd na direct rood wegens spuwen naar een tegenstander. Mede door de numerieke meerderheid kreeg De Jonge Spartaan kansen om het duel te beslissen. Pim Grootenboer schoot met links net naast de paal. Een daverend schot van Tim Driece draaide ook net naast de paal. De Ingevallen Marc Peeman zag zijn schot in de 87e minuut recht op keeper Danny Slegenhorst af gaan. In de 90e minuut kreeg VVOR nog een vrije trap aan de linkerzijde net buiten het strafschopgebied. Deze strandde in de muur en de aansluitende corner leverde ook niets op. In de extra tijd volgde er nog een strafschopclaim van de thuisclub, maar de goed meegelopen arbiter De Groot kende deze terecht niet toe. Zo gingen de drie punten terecht mee naar Middelharnis.
De Jonge Spartaan kan terugkijken op een hele goede eerste 25 minuten, die de drie volle punten opleverden. Na diverse ‘valse seizoenstarts’ geeft deze overwinning wellicht de juiste spirit om het lastige ’s Gravendeel zaterdag 26 september te verslaan op Sportpark Spartacus."

Scoreverloop
2e 0-1 Tim Driece
6e 0-2 Michael Sloof
48e 1-2 Daniël da Cruz
Scheidsrechter Ruben de Groot gaf geel aan Semir Golic en Roberto Zarks van VVOR en aan Erik Ruijgers van De Jonge Spartaan. Tevens ontving Roberto Zarks een directe rode kaart.

Opstellingen
VVOR:
Danny Slegtenhorst, Rafael Andrade Freire, Maldini Mariz Cruz, Muneeb Rafiq, Semir Golic, Riwaldo Rodrigues (46e Daniël da Cruz), Bas de Vries, Roberto Zarks, Sam Nieuwenhuis (75e Michel Pijpers), Nizar El Manouzi en Marciano Ligeon (63e Ajdin Ducic).
De Jonge Spartaan;
Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Erik Ruijgers (81e Marc Peeman), Raoul Verolme, Tim Driece 78e Thom Drenth), Gerben Prins, Norman Leune, Michael Sloof en Lars Schriek (76e Koen Vervloed)

Foto (Peter Prins )

Op de foto vieren Gerben Prins, Michael Sloof en Lars Schriek de 0-1 van Tim Driece (7)