Ooltgensplaat - House of Esports heeft een mooie combinatie gevonden tussen gamen en bewegen. "Elders is het al razend populair, nu voor het eerst op 'Flakkee'. Natuurspeeltuin de Buutenplaets komt dit najaar in beweging met de GameGym Playground! We starten op 23 september en het is elke woensdag tot en met 14 oktober..." Lees hieronder meer.

Vervolg

Spelletjes die op de computer veel gespeeld worden hebben een vertaling gekregen naar het echte leven. Waar je in het spel Fortnite met pijl en boog schiet kan je dat op de Buutenplaets (op een veilge manier) in het echt proberen. Esport medewerker Nolan Noordzij hierover ‘van computergames kun je veel leren. Je leert logies nadenken, oog-hand coordinatie en reactievermogen verbeteren onder andere. Maar zoals met alles; teveel is nooit goed, bewegen is ook gezond’ meent Nolan ‘daarom spelen we eerst het spelletje Mariokart op de Switch maar zetten het echte parcours ook uit over de Buutenplaets. Computerprogramma’s als FIFA20 en Just Dance gaan we in de praktijk brengen’.

Voor een gezonde opvoeding hanteert Esport een “digitale schijf van vijf” waarin o.a. ook gezondheid en welzijn voorkomen. ‘Meegekomen ouders vertellen we daar graag over’ zegt Nolan ‘maar als ze liever een spelletje meedoen, is dat ook leuk’.

Door de medewerking van gemeente en paviljoen Sluishaven wordt deze activiteit op vier achtereenvolgende woensdagmiddagen georganiseerd en is vooral bedoeld voor kinderen uit de hogere groepen van de basisschool. ‘Zelfs als het weer minder is; het gaat altijd door’ vertelt Nolan enthousiast ‘het is gratis en als je verzekerd wil zijn van een plekje raden we aan je aan te melden via de website of de facebookpagina van de Buutenplaets’

GameGym Playground start op 23 september en is elke woensdag tot en met 14 oktober 2020 van 13.30 tot 16.30 uur. De Buutenplaets ligt aan de Mariadijk 2 in Ooltgensplaat. Aan alle corona-eisen wordt voldaan.