Middelharnis - De 3e wedstrijd van de eerste bekerronde bracht het team van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak naar het rustieke Hillegersberg in Rotterdam. "Daar wachtte het nog ongeslagen VV Hillgersberg op het Rotterdamse kunstgras. Ook deze wedstrijd ontbraken er (te) veel spelers." Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen.

Vervolg

De gasten begonnen voortvarend aan het bekerduel. Erg lang duurde dit echter niet. Na goed druk zetten scoorde Marciano Deekman al in de 12e minuut de 1-0. De deze dag opnieuw sterk spelende Juul Peeman voorkwam even later op de lijn dat het al 2-0 stond. Een vrije trap belandde vervolgens in de handen van keeper Johan Kroon. Nog binnen het halve uur werd de score verdubbeld. Sjors de Duits werd door de hele Spartaanse defensie over het hoofd gezien en scoorde fraai de 2-0. Na ruim een half uur was de wedstrijd al gespeeld en tekende Thomas Mejia voor de 3-0. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kwamen er wat kansjes en mogelijkheden voor de Jonge Spartaan. Lars Schriek schoot twee keer naast. Pal voor rust mocht Michael Sloof een wegens hands door arbiter Opdam toegekende strafschop nemen. Helaas werd deze niet benut. In de extra tijd van de eerste helft voorkwamen Johan Kroon en Juul Peeman dat de score nog verder opliep.
Thom Drenth verving de niet fitte aanvoerder Gerben Prins na rust. De Jonge Spartaan probeerde het wel in de 2e helft, maar kwam er niet aan te pas tegen de goed voetballende en technische vaardige gastheren. Na iets meer dan eer uur belandde een afstandsschot van Michael Sloof op de paal. Ook de ingevallen Fabian Bremer trof de Spartaanse paal. Sietse van der Weele verving Koen Vervloed. Routinier Norman Leune bediende over rechts na 78 minuten Lars Schriek en deze pikte zijn al bijna traditionele goaltje mee (3-1). Een schot van Sietse van der Weele werd gekeerd door keeper Bas van den Bulk. De jeugdige Tijmen Götzenberger viel nog in van Norman Leune. Het was mede aan Keeper Johan Kroon te danken dat de score ietwat draaglijk bleef.
Na twee nederlagen en een thuisoverwinning is het bekeravontuur voor het seizoen 2020-2021 al weer ten einde voor De Jonge Spartaan. Zaterdag 19 september start de competitie met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen VVOR.