Achthuizen - "Vanwege de aangescherpte Covid-19 maatregelen in Frankrijk, zijn er meer “oranje” gebieden bijgekomen, en dus werden de jonge duiven niet naar Pontoise, maar naar Pont st. Maxence gebracht. Deze losplaats ligt nét buiten deze gebieden. Daar werden afgelopen zaterdag 5 sept. om 09.45 uur onze 150 Ladies League duiven gelost met een westenwind. Er werden op donderdagavond 3 sept. 150 duiven ingekorfd door 16 deelneemsters." Lees hieronder het hele verslag door Sonja Hagens.

Verslag

"Aan de Prins Hendrikstraat in hartje Middelharnis, 'Menheerse' voor de Flakkeeënaars, boeken de duiven van familie Van de Bos uitstekende resultaten. Waar voorheen zoon Richard al goed presteerde, is moeder Marlien hiermee verdergegaan.

Om 13.28.59 klokte Marlien haar eerste duif van de Ladies League. De NL20-7020599 had een snelheid van ruim 1316 m/m. op een afstand van 294,960 km. Deze duivin zit op eitjes te broeden, dus wilde ze snel terug naar huis. Ze presteerde het om de volgende prijzen in de wacht te slepen: 1e Ladies league SZHE, 3e in de vereniging P.V. de Combinatie 1622 van 414 duiven, 6e Samenspel ZHE van 2.025 duiven en 11e Afd. 5-West van in totaal 5.391 duiven. De ouders van de “599” komen van Richard, en de moeder van deze duivin werd in 2019 duifkampioen oude- en dagfond in het Samenspel ZHE, tevens dagfondkampioen van de Afdeling 5 Zuid-Holland.

Jammer genoeg heeft Marlien met deze vroege duif helaas geen ereprijs binnengehaald. Om een ereprijs binnen te kunnen halen, is het nodig om één van je eerste 10 get. van je in inkorflijst te klokken. Binnenkort krijgt Marlien wel een mooi boeket bloemen uitgereikt.

Bij Marlien was haar eerste duif haar 12e get. van de lijst, dus ging de ereprijs van prijs 1 naar prijs 2. en deze werd gewonnen door Sonja Hagens uit Achthuizen. De 3e prijs was ook voor Marlien."

De ereprijzen werden als volgt verdeeld:
Prijs 2 Sonja Hagens Lunchbon Werelds In-Side Middelharnis
Prijs 13 Annemiek Tiggelman Bon Biedermeier Expresse
Prijs 18 Petra van Alphen Douglas Bon
Prijs 30 Annie Legierse Bon Kaaswinkel Zwartbol
Prijs 36 Babeth & Yveth Bon DA Hisschemöller

"Alle prijswinnaressen, van harte gefeliciteerd!"