Goeree-Overflakkee - De lokale omroep van Goeree-Overflakkee, RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee presenteert u de nieuwe items van deze week: Voetbalnieuws met het afscheid Wilko Pulleman DBGC, 't Eiland Actueel met het Waterschap in vogelvlucht en in Streekhistorie ziet u een aflevering over Tiengemeten. Bekijk ook de radio- en vaste programma's hieronder.

Nieuwe items

· Sport Lokaal TV – Afscheid Wilko Pulleman DBGC: Wilko Pulleman hangt zijn schoenen na een lange carrière aan de wilgen. De 42-jarige clubman van DBGC vindt het genoeg geweest. ”Aan alles komt een eind! Helaas ook aan mijn voetbalcarrière. Zaterdag 29 augustus speelde hij zijn afscheidswedstrijd en RTV Slogo was er bij.

· ’t Eiland Actueel –Waterschap Hollandse Delta in Vogelvlucht: Hollandse Delta is een waterschap in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Dit betreft het gebied ten zuiden van de Nieuwe Maas en de Noord en omvat de (voormalige) eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Voorne-Putten, het Eiland van Dordrecht, IJsselmonde, Rozenburg en het eiland Tiengemeten. De organisatie is er verantwoordelijk voor de waterhuishouding, afvalwaterzuivering, de (vaar)wegen en de fietspaden die buiten bebouwde kommen zijn gelegen.

· In de Regio – Quackjeswater Hellevloetsluis: Het Quackjes water is een duinmeer dat dateert uit de 17de eeuw. In de loop van de tijd heeft zich rond het meer een vochtig bos gevormd. Hierin loopt een sprookjesachtig wandelpad om het meer heen. Echt een aanrader. Op en rond het duinmeer zijn vaak verschillende vogels te zien. Veel eenden soorten broeden rond de plas en ook grotere broedvogels als blauwe reiger, lepelaar en kleine zilverreiger zijn hier te zien.

· Streekhistorie – Tiengemeten– deel 1: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke foto beelden van tiengemeten. Tiengemeten is een eiland in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Tiengemeten is 7 km lang en 2 km breed. De maat van het eiland en de naam zijn nu dus niet meer met elkaar in overeenstemming: 10 gemeten is ongeveer 4 hectare, wat wil zeggen: een stuk van 100 bij 400 meter. Het eiland was oorspronkelijk grotendeels verpacht aan boeren. Sinds 1997 wordt het door Natuurmonumenten beheerd als nat natuurgebied.

· Blik op Goeree – Overflakkee – deel 26: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Wilma Vervloet en Wim Eijbers – Dementie: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Wilma Vervloed en Wim Eijbers over Dementie. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. In verband met de corona maatregelen worden er op dit moment geen nieuwe uitzendingen opgenomen en is er deze keer een herhaling te zien.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo