4 september 2020, Middelharnis/Den Haag - Na een aardige voorbereiding, met als hoogtepunt de recente toernooiwinst in Oude Tonge, reisde De Jonge Spartaan zaterdag 29 augustus af naar Den Haag. "Vierdeklasser SV Erasmus was deze middag de tegenstander. Voor het eerst in de geschiedenis had De Jonge Spartaan een voormalig (jeugd)international binnen de lijnen." Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen.

Vervolg

"De 43-jarige keeperstrainer Mark Zeegers verdedigde deze middag het Spartaanse doel. Dit was nodig omdat de selectiekeepers Johan Kroon en Robbe van Kempen deze middag om uiteenlopende redenen ontbraken. Ook clubtopscorer Steven Oosthoek ontbrak in den Haag.
Deze middag bleek helaas opnieuw dat kunstgras en De Jonge Spartaan niet de ‘beste vrienden’ zijn. De thuisclub opende fel met diepe ballen over de zijkanten. De geslepen spits Danny Stakenburg testte Mark Zeegers binnen 10 minuten al drie keer. In deze fase konden de gasten hun draai moeilijk vinden. In niets was het verzorgde en soms fris ogende voetbal van de voorbereiding te zien. Twee mooi, strak voor het doel getrapte hoekschoppen van Michael Sloof rond de 20e minuut zorgden voor het eerste gevaar van Spartaanse zijde. Een kopbal van Pim Grootenboer belandde via het lichaam van Raoul Verolme op een vuist van de uitstekend keepende Jeffrey Persoon. Pim Grootenboer kopte de daarop volgende corner bij de 2e paal over de lat. Kort daarna beging Donny Klem een overtreding op Danny Sterkenburg. De door de matig leidende arbiter Isri toegekende vrije trap werd door de muur gesmoord. De goed meegelopen Daniël Kooijenga kon vervolgens de bal van dichtbij langs de kansloze Mark Zeegers schieten en dat betekende de verdiende voorsprong voor de gastheren. De Jonge Spartaan kwam wat beter in het spel, maar trapte veelvuldig in de goed opgezette buitenspelval. Schoten van Gerben Prins en Michael Sloof werden gekeerd door Jeffrey Persoon. Kort voor rust was een vrije trap voor Jordy Frank ook een prooi voor de Haagse sluitpost.
Donny Klem werd direct na rust vervangen door Juul Peeman. Erin Sahin was kort na rust dicht bij de 2-0. Zijn schot ging echter net naast het doel. Een mooie voorzet van Gerben van der Weele was net te hard voor de instormende Marc Peeman. Een hele slimme steekbal van deze speler bereikte de in de diepte sprintende Pim Grootenboer. Ook deze keer kwam Jeffrey Persoon als winnaar uit de strijd door goed uit zijn doel te komen. In de 54e minuut liet Mark Zeegers zien dat hij nog steeds goede reflexen in huis heeft. Met een voet keerde hij een strak diagonaal ingeschoten schot van Danny Stakenburg. Kort hierna werd Lars Schriek de diepte ingestuurd. Hij omspeelde de keeper bekwaam en rondde koeltjes af. Zo was de stand in Den Haag weer in evenwicht. Aansluitend voorkwamen een goed blok van Gerben van der Weele en attent verdedigen voor de lijn door Raoul Verolme de voorsprong voor de thuisclub. Een doelpunt van Michael Sloof werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De 77e minuut vormde voor de neutrale toeschouwers het hoogtepunt van de wedstrijd. Een fraaie solo van Ibi Assili werd bekroond met een schitterend schot in de linkerkruising. Zo kwam Erasmus weer op voorsprong. Een schot van de ingevallen Thom Drenth ging net naast. Pim Grootenboer ging als rechtsbuiten voetballen na enkele wissels en omzettingen. Hij zorgde voor snelheid en dreiging Een doelpunt van deze speler werd ook afgekeurd wegens buitenspel. Na 85 minuten schoot Danny Stakenburg een vrije trap op de bovenkant van de kruising. Aansluitend werden kopballen van Marc Peeman gekeerd door Jeffrey Persoon en de paal. De Jonge Spartaan probeerde het nog wel, maar droop met een 2-1 nederlaag af.
Zaterdag 5 september komt het Schiedamse PPSC op bezoek op Sportpark Spartacus. Ook dit betreft een bekerwedstrijd."