29 juli 2020, Goeree-Overflakkee - Een druk duivenprogramma was het in het weekend van 25/26 juli. "Want behalve de Nationale en Sectorvluchten waren er ook nog eens de Midfond en Jonge duiven die dit weekend hun weg naar huis terug moesten vinden. Op zaterdag 25 juli werden dan ook de 35 ingekorfde duiven van de 7 Ladies League dames om 10:20 uur losgelaten in Pontoise. Dit is overigens ook de geboortestad van o.a. de bekende Franse voetballer Moussa Dembélé, die momenteel voetbalt bij Olympique Lyon." Lees hieronder verder.

Verslag
"Voor de eerste 3 prijzen van de uitslag gaan we naar Corrie Kievit-Klepper in Ouddorp.
Corrie is de 70-jarige moeder van de duivenliefhebber Aren Kievit en plots, toen ze het eigenlijk nog niet hadden verwacht, kwam daar deze zaterdagmiddag de “397” aangevlogen. Vanwege de grote snelheid waar ze mee aankwam, heeft ze eerst nog wat rondjes rond het hok gevlogen alvorens te landen op de klep om stipt 13.28.30 u.
Voor Ouddorp een afstand van 329 km.
Toen Aren nog werkte deed zijn moeder zijn duiven eten geven en soms ook nog uitlaten. Ook hield ze de administratie bij van haar zoon. Omdat Aren graag iets terug wilde doen voor zijn moeder heeft hij Ladies League ringen op haar naam laten zetten. En zo genieten ze ook allebei van de thuiskomst van deze duiven.
Corrie had 8 “roze” ringen mee, 5 duivinnen en 3 doffers en met deze duiven wordt dubbel weduwschap gespeeld.
De vader van deze “397”duivin heeft Aren gekocht van Ton de Kovel uit Groot Ammers en de moeder heeft hij gekregen van Jan Bakelaar uit zijn “goede koppel”."

Behalve de eerste prijs, wint Corrie in de Ladies League competitie van het Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden ook de 2e en 3e prijs.
"Een super weekend dus voor beiden, van harte gefeliciteerd!"

Ereprijzen
De ereprijzen zijn deze vlucht als volgt verdeeld:
Prijs 1 Corrie Kievit-Klepper Rituals pakket
Prijs 4 Roos Doorn-de Visser Bon Banketbakkerij van Helden
Prijs 9 Jozien Wijnties Bon Bloemsierkunst Viskil

"Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!"

Door Sonja Hagens