23 juli 2020, Regio - Half maart werd de sportkalender abrupt en noodgedwongen stopgezet door de corona-maatregelen. "Onze doelen moesten in de ijskast maar op vrijdag 10 juli kwam er met de Track Meeting in Utrecht een eind aan de wedstrijdloze periode. Maikel Peeman zette direct een indrukwekkende tijd neer op de 3000m!" Lees hieronder het hele verslag en bekijk de foto's.

Vervolg

"Aangekomen op sportpark Maarschalkerweerd zagen we veel blijde gezichten, iedereen was zeer verheugd dat er weer een wedstrijd was! “Als je bijna elke dag traint, zoals iedereen hier, is het goed om een doel te hebben, dat houdt je gemotiveerd,” aldus Peeman die zijn conditie onderhoud met hardlopen maar ook fietsen en zwemmen. Eric Wolfert was er ook bij namens AV Flakkee. “In de trainingen merk ik dat de vorm goed is, dus ik heb echt zin in deze race! Ik had gehoopt deze zomer de training voor de Kustmarathon in oktober op te pakken, helaas gaat die niet door, dus het is nu wel fijn dat het baanseizoen geopend is!”

Het startveld was uitzonderlijk, de eerste én enige wedstrijd na lange tijd, daar wil iedereen wel bij zijn! Zo zagen we profs als Michel Butter, Ronald Schroer en Bart van Nunen om er maar een paar te noemen. Zij stonden om 22.15u klaar met 25 atleten voor de eerste serie 3000m met daarbij ook Maikel Peeman. “Ik heb ingeschreven op mijn PR van 8.28min, het is lastig te zeggen of ik dat al kan lopen maar het plan is wel om op dat schema weg te gaan.” De omstandigheden waren ideaal, bijna windstil en zo’n 15 graden. Peeman had een goede start en zat in het tweede groepje met vijf andere atleten waaronder Michel Butter. Na een snelle openingskilometer van 2.48min zagen we Peeman met machtige passen tempo maken op kop van het groepje, de atleet uit Sommelsdijk blaakte van het zelfvertrouwen, hij liet grote namen bikkelen om in zijn spoor te blijven! In de tweede kilometer bleef het groepje mooi bij elkaar en ook het tempo was nog altijd zeer hoog. In het slot wisten mannen als Butter er nog een flinke versnelling uit te gooien, dat was voor Peeman teveel gevraagd maar hij bleef strijden en noteerde een geweldige 8.30:56, een gemiddelde snelheid van 21 p/u en goed voor de twaalfde plaats! “Dit is echt heerlijk, zo’n mooie tijd en zo goed mee in dit sterke veld, dat geeft enorm veel vertrouwen!”

In de tweede serie was het de beurt aan Eric Wolfert. “De 3000m op de baan loop ik graag, het is heel goed voor de snelheid die de basis vormt voor de langere afstanden”. Met zijn PR van 9.19min was Wolfert één van de langzaamste atleten van deze serie waar de meesten rond de 9.00min liepen. Met een openingskilometer van 3.06min was hij keurig vertrokken, daarna zakte het tempo even wat in. “De benen moesten even wennen aan dit harde tempo maar gelukkig was het Siem Uittenhout (Utrecht) die overnam en zo kon ik aanhaken.” Met 3.10min op de tweede km was het verval beperkt en in het slot zagen we Wolfert in zijn element komen, met een mooie versnelling finishte hij in een uitstekende 9.23:55 (19,2 p/u). Eerder op de avond kwam Ruth Stolk in actie op de 100m, daar sprintte ze naar 16.12sec. “Als ik nog iets beter oefen op de start kan ik het zeker nog wat sneller!”

De organisatie was zeer tevreden met het verloop van de avond, vanwege het succes werd er zaterdagmiddag 18 juli een extra Track Meeting ingelast. Eric Wolfert had de smaak te pakken en liep de 1500m. Het was met 27 graden erg warm en iets voor 14u klonk het startschot voor serie vier waar Wolfert in de eerste ronde in de staart van de groep volgde. Al snel verbrokkelde het veld en Wolfert kon van achteruit elke ronde een paar plaatsen opschuiven om uiteindelijk na 4.28:21 (20,1 p/u) te finishen. “Achteraf ben ik iets te voorzichtig gestart maar het voelde goed zo!"

Foto's

Foto 1: Maikel Peeman geeft alles in de laatste meters van de 3000m baanwedstrijd in Utrecht..

Foto 2: Eric Wolfert in de laatste meters van de 1500m baanwedstrijd in Utrecht.