Goeree-Overflakkee - Na een intensieve samenwerking tussen sensei Hans Smit, sensei André van Wezel, senpai John Slort en jeugdleden Timo Scholts en Boaz Sandifort heeft Karateschool Kiyozumi een prachtig kihonboek gemaakt. "Kihon is de basis van karate, zeg maar het A,B,C waarmee je woorden, zinnen alinea’s en uiteindelijk boeken kunt gaan schrijven. Kortom, jezelf goed kunnen verdedigen en tegelijkertijd mentaal en fysiek zo sterk in je schoenen staan dat dit al een preventief verdedigingsmechanisme is. Daarnaast zul uiteraard goed je “mannetje” kunnen staan op de wedstrijdmat, omdat een karateka die zijn kihon goed beheerst sowieso al 1-0 voorstaat op een karateka die zijn kihon minder prioriteit geeft." Lees hieronder meer.

Vervolg

De Coronatijd gaf veel beperkingen maar zeker ook mogelijkheden. Op 1,5 meter afstand wisten de mannen het voor elkaar te krijgen om alle technieken die vereist zijn voor de examens vast te leggen op foto. De geschiedenis van karate en uitleg over de achtergrond komt er ook in voor. Kosten nog moeite zijn gespaard gebleven om dit prachtige boek vorm te geven. Wij danken Timo en Boaz voor hun ongelofelijke inzet en doorzettingsvermogen om iedere techniek zo op de foto te krijgen dat er geen verkeerde interpretaties van de technieken zou kunnen ontstaan. Met het nodige geduld van Hans, André en John lieten ze zich prima leiden en kon er in een aantal vrijdagen een prachtig boek met schitterende foto’s ontstaan. Sensei Rinus Smit zorgde voor de financiering waarvoor dank!

Het boek is voor iedereen verkrijgbaar en kost slechts €12,50.
U kunt dit boek bestellen via de mail: karateschoolkiyozumi.nl of via het telefoonnummer van André 0618067088. Een onmisbaar naslagwerk dat eigenlijk bij iedere liefhebber in de kast zou moeten staan.

Als u of uw kind interesse heeft in karate, schroom dan niet om een keer langs te komen voor een aantal proeflessen. Momenteel trainen wij Coronaproof buiten op het schoolplein bij de J.C. van Gent school. Op maandag en woensdag van 18:30-19:30 uur voor kinderen tot 13 jaar en van 19:30-20:30 uur voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen.

Meer info vindt u op de facebookpagina van karateschool Kiyozumi