Middelharnis - Skatepark Het Vliedpark Middelharnis is het skatepark dat zich bevindt naast de welbekende "berg" gemaakt door Nine-Yards in samenwerking met 2 Move en gemeente Goeree-Overflakkee. "Het is een zeer bekende plek onder de lokale skaters, steppers en bmx’ers. Niet alleen inwoners uit de gemeente komen er, maar enthousiaste skaters uit heel de regio Rotterdam komen graag het skatepark bezoeken. Op een zonnige doordeweekse dag komen zo’n 20 à 30 mensen naar het skatepark." Lees hieronder meer en teken de petitie.

Vervolg

"Veel van de bezoekers, vaak jongeren, komen daar graag samen. Ook ouders komen hier graag met hun kinderen om zich te vermaken. Maar ondanks dat het een wel ontvangen park is, zijn de bezoekers het er allemaal over eens dat er verandering moet komen."

Verandering nodig

“Doordat er zoveel mensen komen, wat hartstikke leuk is, is het vaak erg druk. Hierdoor wordt de kans op een botsing erg groot,” zegt één van de lokale skaters. “Ook is het ‘s avonds erg gevaarlijk omdat er geen lantaarnpalen op het skatepark zijn.” Veel mensen denken dat dit beter kan. Ze willen namelijk graag laat in de avond nog de dag kunnen afsluiten met een succesvolle trick en gezelligheid met vrienden. Daarnaast is het skatepark gericht op de ervaren skater. Dit maakt het lastig om als beginnende skater, stepper of BMX’er te oefenen en je vaardigheden te verbeteren. De obstakels zijn erg hoog. Dit is niet erg maar maakt het wel moeilijk om te leren. Er zijn ook een paar obstakels die ontbreken. Voorbeelden hiervan zijn: manualboxen (lage boxen waar je op kunt rijden en op kunt oefenen), een miniramp, een flatbar, een trap, een bowl en een stukje flatground (plat stuk grond om te oefenen). Verder ontbreekt er een zitplek voor ouders die bij hun kinderen komen kijken. Zij zitten vaak aan de zijkant op het gras, wat erg oncomfortabel kan zijn. Bankjes zouden hiervoor een goede oplossing zijn. Wij zouden het fijn vinden om dit park aan te passen zodat het beschikbaar wordt voor iedereen.

Link naar de Petitie klik HIER.