25 mei 2020, Middelharnis - Zoals ongetwijfeld bij veel sportverenigingen werd ook bij HCGO de versoepeling van de coronamaatregelen met gejuich ontvangen. Tegelijk kwam het besef dat er nog veel te begrijpen, te bedenken en te regelen viel. Bestuur en leden van de technische commissie gingen aan de slag om de herstart binnen de beperkingen van de protocollen op poten te zetten. Lees hieronder meer.

Natuurlijk vinden veel leden het erg jammer dat de competities dit seizoen niet meer hervat zullen worden. Ook het spelen van partijtjes aan het eind van een training of een oefenwedstrijd is helaas voor de meesten nog niet toegestaan. Alleen de jongste hockeyers in de basisschoolleeftijd hoeven geen afstand van elkaar te houden en mogen dus ook partijtjes spelen. Maar voor alle spelers is het weer met elkaar mogen trainen een grote stap voorwaarts.

Beperkingen bij de training

Bij aankomst en vertrek gelden strikte maatregelen. Ouders mogen niet het terrein op en dus slechts de kinderen op bepaalde plaatsen afzetten, wat ook wel het 'kiss and ride-principe' wordt genoemd. Kinderen die op de fiets komen, zullen de fietsen buiten het terrein stallen. Alvorens het sportcomplex betreden en verlaten kan worden dienen alle aanwezige personen de handen te desinfecteren. Op het terrein zijn verplichte looproutes aangegeven met pijlen, bordjes en met afscheidingen zoals hekken en linten. Op een veld mogen maar twintig mensen tegelijk aanwezig zijn. Dat is inclusief de trainers. Dat leidt tot een lastige puzzel, want normaliter trainen er vaak twee of drie teams op een veld. Uiteraard met de anderhalvemeterafstandregel. Ballen mogen alleen met de stick geraakt worden. Kantine, kleedkamers en toiletten blijven dicht, dus dat vraagt ook om de nodige zelfbeheersing en helaas is er dus ook geen mogelijkheid voor een gezellige nazit, ook wel aangeduid als derde helft.

Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met hockey bij HCGO, er kan vrijblijvend als proeflid meegetraind worden. Aanmelden kan via de website van hcgo.