Middelharnis - Veel verenigingen en sportclubs maken gebruik van online programma’s om lessen aan te bieden aan hun leden. "Ook Budokai Senshi is hierin de afgelopen weken geen uitzondering geweest. Of het nu ging om Karate, Kickboksen, Boksen, Cardioboksen, Kickbag, Yoga, of circuittrainingen, er werd alles aan gedaan om de leden hun welverdiende lessen te geven. Maar toch vond Budokai Senshi dat nog niet genoeg. Met de vele annuleringen van toernooien en evenementen in Nederland bedachten zij wedstrijden op een digitaal platform, de online kata wedstrijden." Lees hieronder een verslag.

Online kata wedstrijden

"Kata is een essentieel onderdeel van Karate, het gaat hierbij over de uitvoering van stijlvormen waarin verschillende standen en technieken in vaststaande patronen worden gemaakt. 12 leden werden hier ontzettend enthousiast van en schreven zich in. De mooiste kata werden gelopen door de leden in de meest uitzonderlijke plaatsen, zoals tuin, woonkamers en slaapkamers.

Uiteindelijk konden Sensei Jacques en Senpai Joost niet anders als concluderen dat deze toppers allemaal een dik compliment verdiende voor getoonde inzet. Daarna werden de prijzen verdeeld en was de uitslag van het 1ste digitale kampioenschap kata als volgt: Poule 1: 1ste plaats Maud Grinwis, 2e plaats Kees Kooiman en 3e plaats Robin Schaaf, Poule 2: 1ste plaats Melanie van Lenten, 2e plaats Mikhaila Winnubst en 3e plaat Vince van Roosmalen, Poule 3: 1ste plaats Kimberley Clarijs, 2e plaats Merel Jacobs en 3e plaat Felicia Buitendijk en Poule 4: 1ste plaats Marielle Kom, 2e plaats Franciska Breukel en 3e plaats Maasje van’t Veld. Alle prijzen zullen later aan huis worden gebracht met de op dit moment gebruikelijk 1,5 meter afstand.

Ondertussen zijn er vanaf 29 april gelukkig weer mogelijkheden voor jeugd en junioren om buiten aan de slag te gaan. Ook Budokai Senshi maakt hier natuurlijk gebruik van. Met dank aan de Jonge Spartaan kunnen zijn op maandag, woensdag en zaterdag terecht op 1 van de voetbalvelden en bieden wij diverse lessen voor deze jeugd en junioren. Daarnaast zullen zij zich in blijven zetten met digitale lessen voor de overige leden en wellicht zullen er meer digitale evenementen volgen bij het langer uitblijven van sportlessen."

Meer informatie: www.budokai-senshi.com