Middelharnis - Met de mededeling dat er nog één verslag 'in de koker' zat, de CPC loop die vorige week is gehouden (met geweldige Flakkeese prestaties), ontving de redactie een voorlopig laatste verslag van atletiekvereniging AV Flakkee. Met op de foto Christiaan van Beusichem, die beseft dat hij de kaap van 1.06u doorbreekt. Voorlopig een laatste verslag, gezien alle sportevenementen niet doorgaan, in ieder geval t/m 6 april 2020. Lees hieronder het hele verslag.

AV Flakkee verslag

AV Flakkee schittert in City Pier City, Van Beusichem magistraal

"In voorbereiding op de voorjaarsmarathons is de City-Pier-City halve marathon een belangrijke test. De tijden die hier genoteerd worden vormen een belangrijke uitgangspositie voor de richttijd op de volle 42,2km. Zondag 7 maart waren Christiaan van Beusichem, Ricardo Sint Nicolaas en Roland Schellevis drie van de tienduizend deelnemers.

De omstandigheden waren vooraf wat onzeker, de wind was weer aangetrokken en dat zou niet gunstig zijn voor een snelle tijd. Eenmaal ter plaatse leek het mee te vallen, in de stad was er voldoende beschutting en op de open stukken, zoals op de pier van Scheveningen, stond de wind gunstig. De Flakkeese mannen waren er klaar voor. “Dit zijn prachtige evenementen, met zoveel sterke lopers, dat motiveert ons ook om het beste in je naar boven te halen”, aldus Sint Nicolaas die de vastberaden was om zijn PR van 1.10:35 aan te scherpen. De 39-jarige Christiaan van Beusichem was eveneens opgetogen voor de start: “De vorm is super en de trainingen gaan heerlijk, ook omdat ik tot nu toe gevrijwaard ben van blessures. Ik ben pas vader geworden van een gezonde dochter, alles gaat heel goed, ook de nachten, dus ik ben fit en wil hier een snelle halve lopen”. Roland Schellevis maakte in januari een prachtig debuut op de halve marathon met 1.16:55. “Die wedstrijd ging super, het is nu aan mij om te bevestigen dat het geen toevalstreffer was”.

Om 14.30u klonk het startschot en achter de snelle Afrikanen was het Van Beusichem die in hoog tempo de openingsfase doorkwam in een groepje met o.a. Marco van Etten en Nick van der Poel, snelle mannen van Rotterdam Atletiek. De doorkomst op 5km was met 15.24min indrukwekkend, maar de 31.01min op de 10km deed daar nog een schepje bovenop. Van Beusichem kwam slechts 10sec boven zijn PR door, de uitgangspositie was nu in ieder geval geweldig, al moest het tempo in het tweede deel ook goed blijven. Sint Nicolaas was intussen met een soortgelijke race bezig, met 32.26min op 10km kwam ook hij slechts 24sec boven zijn PR door, beide mannen lagen dus op ramkoers voor een toptijd.

Op het 15km punt was het Van Beusichem die nog altijd zeer soepel liep, het tempo bleef boven de 19 km/h en de doorkomst van 46.39min was opnieuw indrukwekkend! De Rotterdamse topatleten moesten eraf en Van Beusichem was nu helemaal los in de laatste kilometers. In het slot achterhaalde hij zelfs Ronald Schroer, een profatleet met 2.16u als PR op de marathon, die moest nu alle zeilen bijzetten om de ontketende Van Beusichem bij te houden. Bij het opdraaien van de finishstraat kwam het besef dat een tijd onder de 1.06u haalbaar was, tot het laatste restje energie sprintte Van Beusichem naar een weerzinwekkende 1.05:53, goed voor de 25e plaats overall en 4e Nederlander. “Dit is zo gaaf, vooral mijn tijd, toen ik de klok zag, heerlijk, wat een dag!”

Intussen was Sint Nicolaas ook nog steeds geweldig bezig. Met 48.40min op 15km pakte hij zelfs een PR onderweg en dat gaf extra boost om door te gaan. “Ik liep in een mooie groep en de samenwerking was goed, het werd wel zwaar maar dit ging richting een dik PR, dus de pijn verbijten en gaan!” En met zo’n mentaliteit kan het ook bijna niet misgaan, de laatste kilometers waren afzien maar met 1.08:39 op de klok was de pijn snel vergeten. De prestatie van Roland Schellevis zou bijna vergaan in dit enorme geweld, maar met 1.17:09 bevestigde hij zijn vorm en laat hij zien dat een marathontijd rond de 2.50u absoluut realistisch is, wat zeer knap zou zijn voor een debuut.

Helaas gaan de marathons van Rotterdam en Enschede niet door i.v.m. het corona virus, hierdoor zullen Sint Nicolaas, Van Beusichem en Schellevis hun vele trainingsuren niet kunnen bekronen met het ultieme einddoel. Onzeker is wanneer de sportkalender weer opgestart wordt, laten we hopen dat iedereen als het zover is weer gezond en wel zijn doelen kan najagen."